U Frankfurtu su već treći put u ožujku napadnuti zagovornici prava na život koji u korizmi svakodnevno, od 9 do 15 sati, mole ispred savjetovališta „Pro Familia“ (njemačkog ogranka International Planned Parenthood Federation, op. p.) u blizini botaničkog vrta Palmengarten.

Zagovornici su članovi molitvene inicijative „40 dana za život“ koja dolazi iz hrvatske katoličke župe u Rajna-Majna metropoliji.

„Molimo da bi se žene odlučile za život svoje nerođene djece umjesto da ih abortiraju“, rekao je pokretač molitvene inicijative, odvjetnik Tomislav Čunović (evangeličkoj novinskoj agenciji idea). Molimo ispred savjetovališta jer tamo žene odlaze po potvrdu potrebnu za abortus. Protestanti i pravoslavni također su pozvani na ovu ekumensku molitvu.“

Najteži napad dosad dogodio se 8. ožujka. Tridesetak maskiranih ljevičarskih ekstremista napalo je dvanaesteročlanu molitvenu grupu ispred savjetovališta Pro Familia, uzvikujući protukršćanske parole i bacajući dimne bombe. Nadalje, iza sebe su ostavili i letke sa sotonističkim sadržajem.

Ljevičarski radikali napadom se pohvalili na internetu

Na internetu napadači su se pohvalili izvedbom napada. Na portalu „linksunten.indymedia.org“ kažu:

„Danas u podne okupilo se tridesetak aktivista/-ica da bi molećim fundamentalistima dali do znanja da 8. ožujka nema mjesta njihovom okrutnom svjetonazoru. Mi aktivisti/-ce odlučili smo dimom, letcima, konfetima i bukom pokvariti njihovu nehumanu akciju protiv emancipacije.“

Molitelji su obavijestili policiju. Prije nego što je policija stigla, izgrednici su pobjegli, kaže Čunović.

Glasnogovornica policije izjavila je da su pokrenuli istragu.

Sotonisti spaljivali stranice iz Biblije

Čunović je nadalje rekao da je došlo i do novih izgreda. Navodni su sotonisti 10. ožujka spaljivali stranice iz Biblije; zatim je osmero aktivista, obučenih u crno, 11. ožujka glasnim dovikivanjem ometalo molitveno bdijenje.

Čunović: „To nas neće odvratiti od tako važnoga molitvena bdijenja. Molimo i dalje. Osim toga, protiv počinitelja podnijeli smo prijave.“

Spašeno više od 12 000 života djece

Ekumenska molitvena inicijativa „40 dana za život“ osnovana je 1998. u saveznoj državi Teksas. Od tada je, prema vlastitim podatcima, u 40 zemalja provela više od 4 500 molitvenih akcija s više od 725 000 sudionika. Time je od smrti spašeno više od 12 000 djece. U klinikama za abortuse, 143 njihova zaposlenika dala su otkaz, a 83 takve klinike zatvorene su.