Live Action objavio je novi video u kojemu Sue Thayer, bivša zaposlenica Planned Parenthooda, i Marianne Anderson, bivša medicinska sestra, otkrivaju kako ovaj div za abortuse postavlja kvote o broju abortusa izvršenih u svojim klinikama. Dvije bivše zaposlenice objašnjavaju da im se nalagalo da ‘prodaju’ što više abortusa, naglašavajući da nema kvota za praćenje trudnoće ili posvojenje, no da one itekako postoje za ono na čemu korporacija najviše zarađuje: abortuse.

,,Ponekad mi se više činilo da sam prodavačica abortusa”, priznala je Anderson. ,,Neprestano su nam govorili: ‘Morate dostići određene kvote da biste ostali otvoreni.’“

,,Svaki je centar imao nagradu prema broju izvršenih abortusa tako da smo bili pretežno usmjereni prema postizanju tih ciljeva”, rekla je Thayer. ,,Podučavala sam svoje osoblje na način na koji sam i sama bila educirana, a to je ohrabrivanje žena da izaberu abortus, da učine to u Planned Parenthoodu jer se, ipak, to računa kao dostignuće prema cilju.

Thayer objašnjava da su zaposlenici tražili dogovaranje abortusa ženama koje su posjećivale Planned Parenthood, idući čak tako daleko da su ih nagovarali da ne zadržavaju svoju djecu. Kaže, na primjer, da bi ženu informirali o tome koliko je skupo odgajanje djeteta kada bi spomenula da si ne može priuštiti prvi pregled u klinici.

,,Rekli bismo nešto poput ‘Vaš test za trudnoću, Vaš današnji pregled košta X dolara. Koliko ste od toga u mogućnosti platiti?”’, priča Thayer. ,,Ako bi odgovorile ‘Danas nisam u mogućnosti platiti,’ tada bismo rekli ‘Ako danas ne možete platiti 10$, kako ćete se brinuti o djetetu?’ ”

Zastrašujući podatci žestoko se protive tvrdnjama Planned Parenthooda da se radi o vodećem pružatelj usluga za zdravlje žena, jasno pokazujući da je ovome abortusnom divu glavna preokupacija povećanje svoje računice preko ubojstava nevine djece.

Još šokantniji je Thayeričin opis kako ta korporacija potiče zaposlenike da ‘prodaju’ što više abortusa nudeći im nagrade, pizza partyje ili ručkove s vodećima osobljem Planned Parenthooda.

,,Imali bismo nešto slično pizza-partyju,” kaže Thayer. ,,Ponekad bi nam rekli ‘Možete uzeti dva sata PTO-a.”’ (paid time off – plaćeno slobodno vrijeme, op. p.).

Bivša je ravnateljica Planned Parenthooda Abby Johnson također potvrdila abortusne kvote na svom blogu, što je uključivalo nagradu Planned Parenthooda iz Rocky Mountainsa svojoj podružnici Aurora za nadmašivanje svojih abortusnih kvota.

,,Otkako sam napustila Planned Parenthood, govorim o abortusnim kvotama uspostavljenim unutar klinika. Mnogi su pobornici abortusa odbili u to povjerovati, citirajući da Planned Parenthood želi da abortus bude siguran, ozakonjen i RIJEDAK. Žele li da nešto bude RIJETKO, tada zasigurno ne bi imali, kvote, zar ne?”

Nedavno je jedna od zaposlenica klinike napustila podružnicu Planned Parenthooda u Rocky Mountainsu. Ova podružnica upravlja drugom najvećom Planned Parenthood klinikom u Americi. U ovoj klinici, smještenoj u Denveru, dijele različite nagrade svojim pridruženim klinikama postavljajući ih na oglasne ploče da bi ih svi mogli vidjeti.

Vidjevši javno izloženu nagradu, naša je bivša zaposlenica počela mijenjati razumijevanje istinske motivacije Planned Parenthooda. Nagrada je bila dodijeljena klinici Aurora za ,,nadmašivanje učinjenih abortusa u prvoj polovici fiskalne godine 2012., u usporedbi s prvom polovicom fiskalne godine 2013. godine.“

Uznemirujuća se otkrića vremenski podudaraju s trenutkom u kojem se propituje opravdanost poreznih olakšica za Planned Parenthood, što je potaknuto i povećanjem broja tajno snimljenih videa u kojima se istražuje njihova isključiva usmjerenost na abortus i nedostatak zdravstvene skrbi za žene.

U jednome od filmova objavljenog prošli mjesec, istražitelji Live Actiona zvali su podružnice Planned Parenthooda diljem svijeta da bi se informirali o mogućnostima praćenja trudnoće, otkrivši da ovaj lanac za abortuse ne predviđa pomoć ženama koje žele zadržati svoje dijete. Film je nedugo nakon objavljivanja dostigao 15 milijuna pogleda i 430 000 podjela samo na Facebooku.

Prošlotjedni video prikazuje zaposlenike Planned Parenthooda koji potvrđuju da se pregledi ultrazvukom ne koriste za potrebe zdravstvene njege, već ubijanja. Ženama koje su tražile praćenje zdravlja i razvoja svoje djece objašnjeno je da se pregledi ultrazvukom ne koriste za vođenje trudnoće te ih se odbilo primiti.