Ovaj video ruši Planned Parenthoodov mit o 3% abortusa

154

14.rujna 2016. – Novi video pro-life organizacije Live Action otkriva kako klinike Planned Parenthooda (Planirano roditeljstvo), manipuliraju svojim podatcima prikrivajući činjenicu da abortus, a ne zdravstvena zaštita žena, pokriva najveći udio u korporacijskim uslugama za trudnice.

Ovaj video ruši izvješće Planned Parenthooda o vlastitim korporativnim podatcima, otkrivajući da abortus predstavlja glavnu uslugu i glavni izvor zarade tog lanca abortivnih klinika.

Suprotno ponavljanim tvrdnjama Planned Parenthooda, kao i medija i odvjetništava koje zastupaju tzv. pravo na abortus, o tome da se ukupan postotak abortusa iznosi samo 3% njihovih usluga, činjenica je da 1 od 8 pacijentica biva podvrgnuta abortusu. Ova korporacija čini preko 30% abortusa u SAD-u, što čini preko 320 tisuća abortusa tijekom godine, ili jedan abortus svakih 97 sekundi.

Kako bi došli do podataka od 3%, Planned Parenthood dijeli broj počinjenih abortusa s brojem usluga koji njegove ustanove pružaju. Ove usluge, koje uključuju testove na spolno prenosive bolesti i trudnoću, mamografiju, preglede tijekom trudnoće i slično, računaju se na istoj razini kao i procedura abortusa.

Stoga, iako je abortus daleko isplativiji za Planned Parenthood, on je uračunat kao jednakovrijedan testu na trudnoću ili kontraceptivima.

Predsjednica Live Actiona, Lila Rose, nazvala je to marketinškim trikom koji prikriva namjeru Planned Parenthooda da potiče na abortusa.

„Kako bi opravdali dobivenih pola milijarde dolara poreznih obveznika, Planned Parenthood umanjuje broj abortusa, lažno tvrdeći da abortus čini samo 3% svih usluga, a umjesto toga igraju se njihovim probirima karcinoma i takozvanom „zdravstvenom“ zaštitom žena.

Kako god, podatci i brojevi kojima Planned Parenthood raspolaže, ukazuju na to da je ta korporacija usmjerena na vršenje abortusa, a ne na zdravstvenu skrb žena. PP ne obavlja nijednu mamografiju, a vrši manje od dva posto svih ženskih pregleda raka u SAD-u. Ipak, čine više od 30% svih abortusa u SAD-u.

Čak su i Even Slate i Washington Post, koji su dali Planned Parenthoodu „ 3 Pinokija“ za obmanjujuće informacije, razotkrili tog „diva“ u vršenju abortusa i njegov mit o 3%.

Iako tvrde da je to nužno za žensko zdravlje, činjenice pokazuju upravo suprotno. Prema nacionalnoj statistici, Planned Parenthood vrši manje od 2% probira karcinoma, čak manje Papa testova, i nijednu mamografiju, što je detaljnije prikazano niže :

  • Tržišni udio Planned Parenthooda za papa-test je 0,97%. Izvedeno je 271 539 testova u fiskalnoj godini 2014.-2015., od 28,1 milijuna testova širom zemlje. Izvor.
  • Tržišni udio Planned Parenthooda za klinički pregled grudi iznosi 1,8 %. Izvedeno je 363 803 pregleda u fiskalnoj godini 2014.-2015, od 20 milijuna pregleda širom zemlje. Izvor. ( Ovo su fizikalni pregledi, ne mamografija. Planned Parenthood ne vrši mamografiju. )
  • Tržišni udio Planned Parenthooda za abortus iznosi 30,6%. Izvršeno je 323 999 abortusa u fiskalnoj godini 2014-15, od prosječnih 1.06 milijuna abortusa širom zemlje. Izvor.
  • Planned Parenthood izvršilo je 160 djece na 1 posvojeno dijete. Izvor.

Planned Parenthood troši više nego ikada prije, a ove je godine potrošio dvostruko više nego 2012. godine da bi utjecao na ovogodišnje izbore. Građani imaju pravo znati istinu koja se krije iza organizacije koja ima„uši“ svojih političara, rekla je Rose. „Mi aktivistima dajemo novo moćno oruđe u borbi protiv jedne od najvećih laži Planned Parenthooda i imamo platforme kako bi se osiguralo da ovaj video pogledaju desetci milijuna ljudi“.

Mit o 3% izvršenih abortusa, koji prikazuje video, pokazuje ujedno glasačima kako apsurdno Planned Parenthood izračunava taj postotak, namjerno zavodeći javnost i umanjujući značaj svojeg abortusnog biznisa. Tri posto nije realan broj, ali više od 320 tisuća godišnjih abortusa i 30% udjela na tržištu SAD-a, jest.

„Planned Parenthood je toliko fokusiran na abortus da ih vrši u omjeru 160:1, što znači da abortira 160 djece naspram jednog koje se daje na usvajanje. Ako žena s neželjenom trudnoćom ode u Planned Parenthood, to dijete ima 160 puta više šanse da će biti otrovano ili raskomadano, nego zbrinuto za proces posvajanja i čekanja nove obitelji.“