Jesenska kampanja „40 dana za život“, do sada spasila jedno dijete od smrti pobačajem – borba se nastavlja

257

Jesenska kampanja Inicijative „40 dana za život“ došla je do svoje polovice. U ovom tjednu, kada idemo ususret pretpremijeri i premijeri dokumentarnog filma „40 dana…“ koji pokazuje svu ljepotu bdjenja ispred bolnica i domova zdravlja, koji prikazuje pokret koji je promijenio srca milijuna ljudi, radosno javljamo da je bdjenje u prvih 20 dana u Hrvatskoj urodilo velikim plodom!

Ispred bolnica i domova zdravlja diljem Hrvatske (u 29 gradova, sa 31 mjestom bdjenja) bdjelo je, molilo i sudjelovalo 2 000 ljudi, a znamo za jedno spašeno dijete od smrti pobačajem u Hrvatskoj! I to upravo zbog bdjenja ispred bolnica i domova zdravlja.

S ovim novim spašenim životom, ukupno je 57-ero spašene djece od pobačaja kao plod Inicijative od kada ona postoji u Hrvatskoj (proljeće 2014. godine).

Svjedočanstva nekih majki koje su odlučile roditi zbog podrške Inicijative moći ćete pogledati u dokumentarnom filmu „40 dana…“ koji svoju pretpremijeru ima ovaj petak, 19. listopada, u Zagrebu (i Sisku), a premijeru 20. listopada i u danima nakon toga, u svim drugim gradovima sudionicima kampanje, a i šire. Sve informacije o tome kada i gdje pogledati film možete pronaći na www.40danafilm.com

Svoj poziv na premijeru filma uputili su i sami sudionici filma, majka Dalia koja je hrabro rekla „da“ životu za svoju kći Niku te gospođa Ivka koja svjedoči o tome kako je prije 40 godina učinila pobačaj i još uvijek osjeća posljedice svoje odluke.

Poziv je uputio i studentski kapelan u Zagrebu don Damir Stojić koji kaže:

Hvaljen Isus i Marija!

Želim podijeliti s Vama emocije koje me prožimaju ovih dana potaknute jednim djelom koje je izniklo iz molitve, posta i svjedočenja evanđelja na ulicama.

Moju brigu zamijenila je radost, mir i zahvalnost Bogu jer mi je na jedan toliko jednostavan, a toliko snažan način pokazao kako se rješavaju gorući problemi u svijetu.
Zapravo, to djelo upućuje na ono što je već odavno zapisano u Evanđelju i upravo će zato to djelo obilježiti kulturu života u Hrvatskoj i u svijetu, kao što je obilježilo i mene.
Bogat potresnim i dirljivim svjedočanstvima, dokumentarni film „40 dana…“ zadivit će, rasplakati, obradovati, promijeniti srca i potaknuti na djelovanje silno mnoštvo, „stado malo“ koje će „brda premještati“.

Pozivam vas da sa svojom obitelji i prijateljima dođete na svečanu pretpremijeru i premijeru pogledati ovaj snažan dokumentarac koji će se prvo prikazati 19. listopada u Zagrebu u 20 sati, a 20. listopada i u danima koji slijede u cijeloj Hrvatskoj!

Vaš i moj dolazak na pretpremijeru ili premijeru je važan. Važan za nas osobno, jer će nas film oplemeniti i izgraditi te važan kao potpora za izgradnju kulture života u
našem narodu. Vidimo se! (Preporučuje se prijava za dolazak na zagrebačku pretpremijeru i premijeru tako da organizatori znaju koliko kino-dvorana moraju rezervirati).