I ove godine uoči jesenske kampanje inicijative „40 dana za život” održat će se marijanske procesije za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu. Jesenska kampanja bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja održat će se u 35 gradova, na 37 mjesta bdjenja od 23. rujna do 1. studenog 2020.

Uz pokroviteljstvo brojnih medija, udruga „Hrvatska za Život” i inicijativa „40 dana za život” pozivaju roditelje s djecom, mlade, molitvene zajednice, zborove i sve prijatelje života na zagrebačku procesiju „Zagreb Mariji” na Kamenita vratima, 22. rujna 2020. godine, u 17.30 sati. Noseći kip Majke Božje i pjevajući krunicu, proći ćemo ulicama centra grada.

Procesije će se održati i u Bjelovaru, Čakovcu, Đakovu, Koprivnici, Križevcima, Labinu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku. Točne datume i vremena procesija moguće je pratiti na web stranici www.hrvatskazazivot.com.

S obzirom da se broj prijavljenih gradova za procesiju povećava, nadopunjavat ćemo i popis s rasporedom procesija.

Udrugu i Inicijativu šibenski je biskup Tomislav Rogić službeno posvetio Bezgrješnom Srcu Marijinu na Nacionalnom susretu Inicijative u Šibeniku 30. kolovoza 2019. godine, dok je ove godine 30. kolovoza, u Vinkovcima Inicijativa i Udruga posvećena Presvetom Srcu Isusovu po rukama pomoćnog biskupa đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivana Ćurića.

„Ovim procesijama želimo svjedočiti pobjedu kulture Života, želimo sudjelovati u najavljenom trijumfu Bezgrješnog Srca Marijina. Duboko vjerujemo da je pobjeda kulture života i cijeli apostolat za život neizostavan dio pobjede Dobra nad Zlim”, rekao je Ante Čaljkušić, predsjednik Udruge i Incijative.