Uskoro predaja službene dopune ustavne tužbe u vezi tzv. Zakona o abortusu

433
Izvor: ProLife.hr

Hrvatski pokret za život i obitelj koji je 1991. godine predao prvu ustavnu tužbu u vezi Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece, predat će u ponedjeljak 12. prosinca 2016. u 11 sati službenu dopunu svoje originalne tužbe Ustavnom sudu Republike Hrvatske.

Službena dopuna sadržava proširenu pravnu, medicinsku i bioetičku analizu koju su izradili ugledni stručnjaci, kao i amicus Curiae, tj. Prijatelji suda sa stručnim međunarodnim pravnim analizama iz Velike Britanije i Poljske.

Očekuje se da će Ustavni sud Republike Hrvatske donijeti odluku kojom će se sadašnji zakon proglasiti neustavnim, posebno s obzirom na članak 21. Ustava Republike Hrvatske.

Prije predaje tužbe na Ustavni sud, sudionici okupljeni u krovnoj inicijativi ProLife.hr, u sastavu Katarina Kovačević (predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj), odvjetnik mr. sc. Mario Vojvodić (punomoćnik podnositelja ustavne tužbe Hrvatskog pokreta za život i obitelj), Dr. sc. Vice John Batarelo (predsjednik Zaklade Vigilare), Dr. sc. Luka Popov (potpredsjednik Zaklade Vigilare) dat će kratke izjave za medije pred Ustavnim sudom, na Trgu sv. Marka 4 u 11 sati.