Povlačenje prijedloga zakona o abortusu, uoči planirane sjednice parlamenta savezne države Queensland, pobjeda je zdravog razuma, žena i društva, smatraju u Cherish Life Queensland.

Prema predloženom zakonu, abortus je trebao biti dozvoljen do zadnjeg dana trudnoće, čime bi se postavio novi presedan i daljnji pomak u promicanju kulture smrti.

Predložio ga je narodni zastupnik Robert Pyne, danas neovisni, a prije zastupnik Laburističke stranke.

„Predloženi zakoni bi bili poraženi u parlamentu jer je očito da bi bili pogrješni“, izjavila je Julie Borger.

„Laburistička vlada je objavila da parlament više neće razmatrati zakonodavstvo o abortusu u ovom mandatu što je velika pobjeda života i dostojanstva.

Povlačenje je poraz. Abortusni lobi davao je katastrafalne savjete zastupniku Pyneu i iskoristio ga.
Samo 6% Queenslanđana podržava ekstremne stavove o abortusu u bilo kojem stupnju trudnoće i iz bilo kojeg razloga, a to su zakoni htjeli omogućiti.
Ti zakoni bi zanemarili zaštitu žena, kao npr. neovisna savjetovanja, informirani pristanak, razdoblje za razmišljanje i roditeljski pristanak, što većina građana podržava.
Puno je i neželjenih abortusa koje je bi se inače mogli izbjeći neovisnim savjetovanjem i informiranjem pred pristanak. Žene često odlaze u privatne klinike za abortus koje rade za profit i koje ne nude propisno savjetovanje. Tamo se zapravo prodaje abortus.“

Predsjednica Cherish Life Queenslanda Julie Borger pozvala je Vladu da odbaci plan za upućivanje zakona o abortusu pred Queenslandsku komisiju za reformu zakona i da umjesto toga sastavi odbor društvenih predstavnika koji bi sagledali čitavo pitanje.

„To osjetljivo pitanje je toliko važno i složeno da zahtjeva pravilno i uravnoteženo sagledavanje, ne samo iz kuta pravnika, nego i stručnjaka s obiju strane debate, liječnika, ženskih grupa, savjetodavnih agencija i interesnih skupina, kao i pravnika“, zaključak je gđe Borger.

Podsjetimo, nedavni ovogodišnji Hod za život u Brisbaneu (Queensland) održan je u znaku prosvjeda protiv takvog prijedloga zakona, o čemu smo prethodno izvještavali.