Nakon tromog postupanja gradskih vlasti i sedmodnevnog odugovlačenja u davanju ikakva odgovora, gradonačelnik Splita u ostavci, Ivo Baldasar, umjesto tražena tri tjedna za provođenje nacionalne peticije „Imam pravo živjeti“, Inicijativi Prolife.hr dopustio je samo dva dana i time zapravo onemogućio provođenje peticije za zaštitu nerođenih i pomoć trudnicama!

Gradonačelnik koji je postao poznat po tome što je dao gradske prostore za prvi LGBT centar u Splitu, tako je postao i jedini gradonačelnik u Hrvatskoj koji je praktički potpuno oduzeo mogućnost vlastitim građanima da se izjasne po pitanju novog zakonskog uređenja prava nerođene i neželjene djece te pružanja podrške trudnicama koje se nalaze u poteškoćama.

Za vrijeme referendumskog izjašnjavanja 2013. o definiciji braka, Ivo Baldasar je čvrsto stao na stranu „protiv“, poručivši da „ne može glasati za nešto što je protiv ljubavi“.

Davši inicijativi Prolife.hr samo dva dana za provođenje peticije, Baldasar je upravo to učinio – glasovao je protiv ljubavi prema nerođenoj djeci i ženama.

Unatoč tome, brojni su se Splićani u subotu 8. travnja, odazvali peticiji i dali svoje potpise i podršku za život, a peticija se još uvijek može potpisati i preko interneta (prolife.hr/peticija).

Birači će 21. svibnja 2017., vjerujemo, prepoznati nedemokratičnost, lažnu liberalnost i nedosljednost u proklamiranju jednakopravnosti svih građana Splita i poštivanju niihovih ljudskih prava.

ODOBRENJE Split - Imam pravo živjeti