Na Trgu svetog Petra u Vatikanu, pri današnjoj općoj audijenciji, papa Franjo susreo se 12. travnja 2017., sa službenim predstavnicima „Inicijative 40 dana za život – Hrvatska“ te majkom Dalijom i njezinom kćeri Nikom.

Inicijativa je lani majci Daliji pomogla izabrati život za svoje dijete koje je papa ovom prigodom poljubio u čelo i blagoslovio.

Duhovnik Inicijative za Hrvatsku, p. Marko Glogović, poklonio je papi u ime Inicijative sliku Duše Kristove, pobožnosti koju mole borci za život.

Nacionalni voditelj Ante Čaljkušić Svetom je Ocu rekao da je prisutnost ispred bolnica spasila velik broj života te mu poklonio dragocjena stopala, simbol pro-life pokreta u svijetu, koji prikazuje stopala djeteta staroga 10 tjedana.

Ante Čaljkušić, Petra Tišljarić, p. Glogović i majka Dalia s kćeri Nikom (Izvor: 40 dana za život)

Papa Franjo im je poručio: „Radite najbolje moguće djelo! Spasite što je više moguće života! Ohrabrujem vas i blagoslivljam svakim blagoslovom. Nema važnijeg od ovog djela, budite ustrajni i puno, puno molite! Hvala vam što danas činite Božje stvari! Papa je uz vas! Molite puno za mene!“

Nacionalna koordinatorica Inicijative, Petra Tišljarić, zamolila je Svetog Oca da blagoslovi prisutne, njihov rad te krunu Gospe Fatimske. Položivši ruke na njihove glave, papa je to i učinio.

Posebno su odjeknule Papine završne riječi: „Borite se, borite se, borite se!“

U tom duhu inicijativa nastavlja svoje ustrajno i hrabro djelovanje.