I ove godine, točnije u subotu, 19. 5.,  u Hrvatskoj će se održati hodnje za život u čak tri hrvatska grada. Novost je da će se ove 2018. godine, osim u Zagrebu i Splitu, hodati i u Rijeci.

Glavni moto ovogodišnjih Hodova je: Sva ljudska prava počinju začećem.

Organizatori ističu da žele poslati poruku svakoj majci, da nije sama i da je život je dragocjen dar: “Želimo pozvati sve da nam se i ove godine pridruže i svojim dolaskom daju potporu svakoj obitelji, majci, ocu, koji se bore sa životnim problemima i zbog toga dovode u pitanje život svoga djeteta.”

Hodovi u Splitu i Rijeci počinju u 10 sati, a u Zagrebu u 11 sati.

Ruta Hoda u Zagrebu ista je kao i lani (Trg Franje Tuđmana – Ilica – Trg bana Jelaćića), dok je Split zbog velikog interesa morao promijeniti pravac: park Zvončac – Zapadna obala – Riva. Riječki Hod kreće od Korza – Ulicom Ante Starčevića – Jelačićev trg.

U svakom gradu sudionike očekuje organizirani program. U Zagrebu će tako nastupiti poznati hrvatski glazbenik Tiho Orlić, a u Rijeci trio Andreas i pjevač Marko Vukes.

Iz Slavonije (Osijek/Đakovo/Slavonski Brod) je moguće doći na Hod u Zagreb organiziranim besplatnim prijevozom na koji se može prijaviti ovdje: klikni na link

Na Hod u Rijeci pozvali su i bivši hrvatski ministar obrazovanja, Predrag Šustar, a poznati riječki vjeoručitelj Marin Miletić snimio je i video:

Hod za život – Rijeka

Hod Za ŽivotHod za život – Rijeka

Gepostet von Miletić Marin am Sonntag, 6. Mai 2018

 

Zagreb 2017.

Split 2017.