Udruga Hrvatska za Život pripremila je sportsko-rekreativni projekt pod nazivom Utrka za Život, odnosno Run for Life.

Prva i povijesna Utrka za Život u Hrvatskoj održat će se 8. rujna 2018. u Zagrebu, sa startom i ciljem na jezeru Bundek (kod ljetne pozornice). Start Utrke predviđen je za 11 sati.

Kao i svaki projekt Udruge Hrvatska za Život, i ovom je cilj osvijestiti javnost o poziciji majki i očeva u hrvatskome društvu te važnosti i svetosti svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Do sada Udruga nije imala sportske manifestacije, no od ove godine na poseban se način pozivaju sportaši, rekreativni i profesionalni, da se pridruže i svojim sudjelovanjem pomognu radu Udruge Hrvatska za Život te majkama, trudnicama i njihovoj djeci.

Kotizacija/donacija za sudjelovanje u Utrci je 50 kuna, a svaki sudionik Utrke na poklon će dobiti majicu i lagani obrok s izvorskom vodom.

Uz mlade, u utrci će sudjelovati roditelji s djecom te ljudi treće životne dobi. Utrku će obogatiti i oni koji su cijeli život posvetili brizi za trudnice, majke i očeve s djecom u potrebi. Očekuju se i tri gosta iznenađenja.

Staza Utrke dugačka je 6380 metara. Počinje kod ljetne pozornice na Bundeku, kroz Bundek na Savski nasip prema pješačkom Jadranskom mostu, natrag po Savskom nasipu do Mosta slobode, preko Mosta slobode ponovno na Bundek s ciljem također kod ljetne pozornice.

Prijave za Utrku mogu se izvršiti na linku: https://goo.gl/forms/Wzp6ua7nlyPBTyB12

Rok za prijave je 7. rujna 2018. u podne, ili na sam dan Utrke već od 9 sati ujutro do 10:45.

Preostali iznos od kotizacija iskoristit će se kao donacija za pomoć majkama, trudnicama i njihovoj djeci, štićenicima Udruge Hrvatska za Život.

Prva tri trkača bit će nagrađena prigodnim nagradama.

Sve novije informacije vezane uz Utrku pratite na facebook stranici: https://www.facebook.com/utrkazazivot/, a za više informacija, obratite se na e-mail: utrkazazivot@gmail.com