Podružnica Pllaned Parenthooda u Pennsylvania objavila je na svojem Twitter profilu status vezi produkcije crtanih filmova Walta Disneyja.

“Treba nam Disneyjeva princeza koja je učinila abortus. Treba nam Disneyjeva princeza koja je pro-choice (…) Treba nam Disneyjeva princeza koja je trans.”

Bili su to neki od prohtjeva podružnice ovog giganta smrti nerođene djece koji je prije pet godina raskrinkan kao organizacija koja nezakonito posluje: prima rasistički motivirane donacije za ubijanje afroameričke djece, abortira djecu nakon zakonitog roka radi što veće kvalitete tkiva i što bolje prodaje na tržištu organima, surađuje sa prostitucijom koja im omogućuje redovit prihod od abortusa, izvršava spolno selektivne abortuse (ubijanje djece s neželjenim spolom), abortira djecu mlađim maljetnicama, lažu o ozljedama tijekom abortusa, ostavljaju nerođene koje prežive abortus da umru.

Nakon brojnih negativnih komentara, među kojima se nalazio i onaj koji je poručivao da su crtani filmovi namijenjeni djeci, a ne odraslima, objava je uklonjena. Ipak, trag o objavi arhiviran je, a PP je i sam priznao da je obrisao objavu.

Ravnateljica organizacije Melissa Reed kazala je da su se “uključili u raspravu o vrsti princeze koju ljudi žele vidjeti u pokušaju da se stavi naglasak na važnost priča koje se suočavaju sa stigmom i koje prečesto bivaju neispričane”.

No, odlučili su, kako reče, da zbog “neadekvatnog načina doticanja ove ozbiljne teme”, uklone objavu.

Podatci Planned Parenthooda pokazuju da godišnje u Americi ubiju više od 327 000 nerođene djece.