Specijalizantica pedijatrije u jednoj hrvatskoj bolnici, T. F., uz vijest o objavljivanju spota s malom Mijom inicijative ProLife.hr, na jednom je portalu u Hrvatskoj objavila i svoj komentar.

Ova buduća liječnica predškolske djece tvrdi da „u vrijeme (zasad dopuštenog, op. a.) abortusa koji se radi do 10-og, max. 12-og tjedna, taj fetus NE LIČI na ljudsko biće“.

Zanimljivo je da osoba s diplomom Medicinskog fakuteta tvrdi da dijete nije dijete, nego „fetus“! Očito joj je promaknula činjenica da taj fetus na latinskom znači „djetešce“, „mališan“. Ako joj je to promaknulo, možda joj je promaknulo i još štošta drugo.

Nadalje, specijalizantica pedijatrije tvrdi i da će „žene uvijek naći načina da naprave abortus ako ne žele dijete, bolje je da se to radi na siguran način nego da završi loše. Ali abortusi se nikad neće prestati događati, događali su se prije 1000 i prije 100 godina i događat će se do kraja čovječanstva.“

Ona, kao ni ostala orkestirana medijska mašinerija, nija ‘pohvatala’ bit: a to je da likvidacija nerođenog života, nikada nije rješenje.

Promjenom ultraliberalnog zakona iz 1978. (!), koji svjetlosnim godinama zaostaje za najnovijim medicinskim spoznajama, želi se potaknuti naglašenije opredjeljenje i zauzimanje zakonodavca za promicanje ljudskoga života, posebno života onih najranjivijih i nemoćnih da se sami brane.

Ostaje nadati se da će buduća pedijatrica, pa i oni koji slično razmišljaju, prihvatiti da je i ona bila i zametak i „fetus“ i, sukladno tome, promijeniti perspektivu svojega pogleda i razmišljanja.