Udruga Betlehem u hrvatskom je društvu najpoznatija kao organizacija koja praktično skrbi o nerođenima i trudnim majkama u nevolji. Najnovije djelovanje za obranu i spas nerođenih koju su pokrenuli, odnosi se na molitvu krunice pod nazivom „Desetica krunice za život“.

Ovu nacionalnu molitvu krunice za nerođene pokrenuta je kako se ne bi nijemo, zbunjeno i bespomoćno stajalo pred dijaboličkim planom da se i u našoj domovini pobačaj banalizira, glorificira i učini besplatnim, uvijek svima dostupnim i s pomaknutom granicom na dvanaest tjedana (prema medijskim najavama).

U pozivu na odaziv ovoj akciji iz Udruge podsjećaju da je krunica moćno oružje u rukama katolika te da se mnogo puta u prošlosti očitovala njezina duhovna snaga: od pobjede kršćanske vojske nad Turcima kod Lepanta u 16. stoljeću, preko Gospe Fatimske koja se predstavila djeci pastirima kao Kraljica Svete Krunice, do njezine snage koja se očitovala u Domovinskom ratu, kao i mnogih svetaca koji su se preko molitve krunice utjecali Gospinu zagovoru.

„U najtežim trenucima, u bezizlaznim situacijama, kada se čini da nema pomoći niotkud, Blažena Djevica Marija po predanoj molitvi Krunice sve okreće na dobro!… Sve navedeno ulijeva nam silno pouzdanje da nismo nemoćni pred velikim zlom koje se polako, poput sjene nadvija nad svijet. Ubojstvo djece u majčinoj utrobi najveće je prokletstvo današnjice koje poprima nesagledive razmjere u svojim posljedicama. U pojedinim državama SAD-a otišlo se najdalje u ovoj suludoj „progresivnosti“ koja je do te mjere otupila savjest da se čak odobrava ubijanje i rođenih beba… Svakoga od nas Isus će jednog dana upitati: „Gdje si TI bio kada su me ubijali u utrobi? Što si TI učinio?“ Gdje nema svijesti o svetosti života, nema ni blagoslova, ni budućnosti. Abortus je strašan čin nasilja nad majkom, djetetom, društvom u cijelosti.“

„Vjerujemo da će vjernici katolici znati procijeniti današnje vrijeme i oduprijeti se stranom nametanju „civilizacije smrti“ te da će saviti koljena pred Bogom, svjesni da nam samo od Gospodina dolazi spasenje i pobjeda. U vremenu silovitih napada na obitelj, brak, spolnost, istinu, slobodu, Crkvu, zdrav razum, prvo i temeljno što imamo jest – molitva. Neka se iz te molitve pokrenu i djela. Neka se spusti sila Duha Svetoga na Isusove učenike, po Marijinom zagovoru, kako bi naš narod bio spašen od tame i kaosa, od kazne za grijehe i prokletstva života bez Boga, ljubavi, mira i sreće“, poručuju iz Udruge.

Osim nakane za zaštitu i obranu nerođenih, ova molitvena akcija je i vapaj za majke i očeve sve nerođene djece te za obraćenje onih koji su zaboravili da su i sami bili nerođeni.

Svi koji se žele priključiti mogu to učiniti na http://desetica.betlehem.hr