[ČUDO ŽIVOTA] Blizanci uspješno rođeni nakon višemjesečne moždane smrti svoje majke

805

Trudnica koja je nosila blizance, na pola trudnoće je doživjela moždanu smrt. Nakon što se uvidjelo da su njezini blizanci i dalje živi, održavana je na životu 123 dana. Njezina su djeca uspješno donesena na svijet carskim rezom, a kako su preživjeli i proživjeli razdoblje trudnoće, posebno je dirljiva priča.

Miracle Twins:Brain Dead Woman Kept Alive for 123 Days Gives Birth to Twins

Gepostet von Catholic Online am Donnerstag, 20. Juli 2017

Frankielen da Silva Zampoli Padilha, 21-godišnjakinja iz južnog Brazila u listopadu 2016. kod kuće je osjetila snažnu bol u vratu i glavi, da bi doživjela moždani udar, a u bolnicu stigla s već poodmaklim krvarenjem u mozgu.

Majka je patila od cerebralne hemoragije (krvarenja). Majčini su organi nakon udara bili neoštećeni i radili uobičajeno pa su odlučili aparatima je održavati na životu kako bi njezina djeca mogla normalno rasti.

Nakon što su napravili ultrazvuk nerođenih, uvjerili su se da su živi. Kako bi ih održali na životu, liječnici su odlučili i majku pomoću aparata održavati na životu.

Upravo je održavanje funkcije majčinih organa bio najveći izazov za liječnike.

Osoblje bolnice Naše Gospe od Rocia uredilo je Frankieleninu sobu s njezinim slikama, i svakodnevno govorilo, pjevalo, sviralo, masiralo majčin trbuh i komuniciralo s nerođenim bratom i sestrom.

Blizanci su na kraju rođeni, iako liječnici nisu davali nikakve šanse za nastavak njihova života.

Brat i sestra nakon ranijeg poroda bili su tri mjeseca u inkubatoru. Djevojčica Ana Vitoria je težila 1,4 kg, a brat Asaph 1,3 kg. NJihova je težina bila ista kao i kod druge prerano rođene djece.

Intenzivna njega bila je ispunjena ljubavlju. Liječnici, sestre, nutricionisti, fizioterapeuti i ostali zdravstveni djelatnici na odjelu stvorili su lijepu naviku – pjevali su i pričali blizancima i milovali Frankielenin trudnički trbuh.

Erika Checan, glazbena terapeutkinja kaže: „Pronašli smo dječje pjesmice i puštali ih bebama u majčinoj utrobi. Čak smo i smislili posebne stihove samo za njih.“

Uresili smo sve oko Frankielenina kreveta. Intenzivna je bila ispunjena ljubavlju, brigom i podrškom za bebe i njihovu obitelj. Svaki dan govorili smo im: „Volimo vas!“.

Dr. Rivabem nadodaje: „Zajednička briga i božanski cilj zaslužni su za uspjeh ovoga slučaja.“

Priznao je da su svi plakali, uključujući i njega kad su se bebe rodile.

Gospodin Padilha iskoristit će dio prikupljenih sredstava za obnovu obiteljske kuće.

Muriel Padilha ispričao nam je:

„Putovao sam na posao kad me Frankielen nazvala i molila da se hitno vratim kući. Rekla je da je glava ubija. Uzmi tabletu, rekao sam joj. Ali rekla je da osjeća oštru bol u predjelu vrata tako jaku da joj se čini da će se srušiti.

Požurio je kući i vidio uplakanu ženu kako se trese i povraća od boli. Dok sam je vozio u bolnicu rekla mi je: ‘Želim da budeš spreman prihvatiti to da ću morati ostati tamo, i da se možda ne ću vratiti kući’.

Tad se onesvijestila i to su bile njezine zadnje riječi. Nakon tri dana testiranja i snimanja, liječnici su proglasili moždanu smrt i upozorili ga da nema nade za blizance.

Rekli su mi da blizanci imaju još najviše tri dana života jer su moju ženu zračili više puta, davali joj jake lijekove protiv bolova i mnogo antibiotika i to je sve na kraju završilo u blizancima.

Rekli su da nakon što njihova mala srca prestanu kucati, da će ugasiti aparate i da ću tada moći pokopati svoju ženu.“

Uz oca, o njima se danas brine baka Angela Silva, majčina mama. Dobrotvori iz cijelog Brazila, ganuti obiteljskom situacijom, prikupili su tisuće funti donacija, a mnogi su darovali dječju odjeću i pelene.