Nakon iznimno uspješno održanog prošlogodišnjeg prvog nacionalnog Hoda za život, ove nas godine, 20. svibnja, očekuju dva takva događaja, i to u dva najveća grada u Hrvatskoj – Zagrebu i Splitu.

Tako će, uz sjeverni dio Hrvatske, i jug zemlje imati priliku okupiti svoje pro-life snage i poslati poruke javnosti o neotuđivosti i nepovredivosti svakog ljudskog života.

Nastavljajući praksu organiziranja Hodova, Hrvatska se tako pridružila brojnim zemljama koje diljem svijeta redovito održavaju ovakve manifestacije.

Time se, između ostalog, želi ukazati na znanstvene činjenice o početku i prenatalnom razvoju ljudskog života, o poštivanju dostojanstva života svakog čovjeka od trenutka njegova začeća (ali i do naravne smrti), o pomoći koju država i društvo trebaju pružiti obiteljima koje očekuju novi život, o stručnoj psihološkoj i materijalnoj podršci majkama u potrebi, o važnosti uloge oca u pitanjima od životne važnosti za nerođeno dijete i sl.

Kao i lani, Hodu je i ove godine prethodio Tjedan za život (19.-22. 5.) u organizaciji udruge „Hrvatska za život“ koja svih ovih godina provodi i poznatu inicijativu „40 dana za život“.

Tako je cijeli svibanjski program postao jedna lijepa zaokružena pro-life priča.

Hodovi za život Hrvatskoj su praktički tek započeli, a u idućim bi se godinama moglo očekivati pokretanje više lokalnih Hodova koji će još snažnije odašiljati poruke „za život“, osvješćujući i informirajući građane u svojim sredinama.

Educiranost društva, posebice mladih naraštaja, koji su, bez sumnje, željni znanja, posebno je važan segment u zalaganju za poštivanje života svakog začetog čovjeka i da abortus nikada nije rješenje, neovisno o životnim okolnostima.

Odazovimo se i ove godine i pokažimo da hrvatsko društvo cijeni život i njeguje kulturu života.

Vidimo se u subotu 20. svibnja u 10 sati na Trgu Franje Tuđmana u Zagrebu i ispred Crkve Gospe od Zdravlja u Splitu.