Pro-life aktivisti donijeli su prošli mjesec 196 543 para dječjih čarapica na Capitol Hill i zastupnicima Kongresa pokazali razornu štetu koju Planned Parenthood čini svaki dan uz pomoć novca poreznih obveznika.

Održavši veliko #Sockit2PP okupljanje na travnjaku ispred Capitol Hilla, stvorili su pritisak na kongresne vođe da održe svoje obećanje o prestanku financiranja te organizacije.

Pred Bijelom je kućom istovareno 196 543 para dječjih čarapica kojima se ukazalo na abortuse izvršene u klinikama Planned Parenthooda i na još uvijek neizvršeno obećanje predsjednika Trumpa i nove garniture koja je obećala prestanak financiranja ove, za život pogubne, organizacije.

Svaki par čarapica označavao je jedno dijete ubijeno abortusom u klinikama Planned Parenthooda.

Prikupljeno je nešto više od polovice predviđenog broja čarapica – 323  999 – onoliko koliko je abortusa Planned Parenthood izvršio prošle, 2016., godine.

Okupljanje je vodila predsjednica organizacije Students for Life, Kristan Hawkins, a od drugih govornika bili su prisutni senator Ben Sasse (R-N), bivša ravnateljica Planned Parenthooda, Sue Thayer, i predstavnici Alliance Defending Freedom, SBA List, Americans United for Life i American Life League.

U uredu glasnogovornika Bijele Kuće

I u Ured glasnogovornika Bijele kuće, poznatog Republikanca Paula Ryana, aktivisti su donijeli stotinu košara i u njima 88 000 dječjih čarapica, koje su označavale koliko je djece abortirano u Planned Parenthoodu i to samo u prvih 100 dana nove američke administracije.

Toliki broj izgubljenih života posljedica su zakulisnih igara i neaktivnosti Kongresa SAD-a.

Nakon što je predsjednik Trump ukinuo financiranje inozemnog djelovanja organizacije koja vrši trećinu svih abortusa u SAD-u, ovim se činom novu vlast željelo podsjetiti da održi svoja obećanja o potpunom prestanku financiranja PP-a.