Majka tinejdžerica odabrala život za svoju bebu nakon što je pogledala ovaj video

642

Sedamnaestogodišnja Amanda* posjetila je centar za žene „Her Choice“ („Njezin izbor“) u Birminghamu odmah nakon što je saznala da je trudna. Na zakazani termin otišla je s majkom i tetom. Obitelj je odlučila da je abortus najbolji odabir jer Amanda još uvijek srednjoškolka i ima cijeli život pred sobom.

Amanda je bila trudna tek sedam tjedana kada je prvi put posjetila centar. Kao i mnoge druge žene u ranom stadiju trudnoće, pretpostavila je da će abortivna tableta biti najbolji izbor. Željela je da sve brzo i bezbolno završi da se može vratiti svojem redovnom životu.

Izvršni upravitelj centra Her Choice, Joy Pinto je izjavio: „Imali smo divan razgovor o svim njezinim mogućnostima. Bila je vrlo neupućena u postupak s tabletom, misleći da samo može popiti tabletu i da će prestati biti trudna.“ Nakon razgovora s njom, savjetnici su Amandi pokazali video o abortusu u prvom tromjesečju sa stranice AbortionProcedures.com:

Nakon što su pogledale video, Amandu, njezinu majku i tetu, mnogo je toga zabrinulo. Ranije nisu znale što se točno događa kod abortusa u prvom tromjesečju: bebu se izgladnjuje do smrti i zatim je se izazvanim krvarenjem uklanja iz utrobe.

Amandini zagovornici mogli su razgovarati o ovim pitanjima s Amandinom obitelji i uputiti je o mogućim izborima koji su pred njom.

Amanda je bila još neodlučna oko toga što učiniti, do trenutka kada je bila na ultrazvuku. Na crno-bijeloj slici, mlada majka je vidjela svoje dijete u gestacijskoj vrećici.

Sada kada je vidjela srce svojega djeteta koje kuca, znala je da bi abortivna tableta okončala život njezinu djetetu.

Amandu je zapanjila pomisao da bi mogla zaustaviti srce koje kuca i poroditi mrtvo dijete. Odlučila je da ne može odabrati abortus.

Amandina majka i teta razumjele su njezinu odluku jer su s zajedno njom pogledale snažan video o abortusu.

Amanda je odabrala život uz podršku i ljubav njezine obitelji.

AbortionProcedures.com nudi istinite informacije ženama koje razmišljaju o abortusu i njihovim obiteljima tako da svoj izbor mogu temeljiti na potrebnim saznanjima.

Video uratke možete vidjeti i dijeliti ovdje.

*ime promijenjeno zbog zaštite privatnosti