Nacionalna peticija „Imam pravo živjeti“ građanske inicijative Prolife.hr jučer je krenula širom Hrvatske!

Inicijativu za zaštitu života nerođenih i pružanje odgovarajuće pomoći i potpore majkama koje žele roditi svoje dijete, svojim je potpisima na internetu do sada već poduprlo više desetaka tisuća građana.

Na prikupljanju potpisa angažirana je velika mreža volontera iz cijele Hrvatske, kako u većim gradovima, tako i u najmanjim mjestima diljem Hrvatske, od Dubrovnika do Međimurja i od Vukovara do Savudrije. 

S prvog aktivnog dana, donosimo samo neke od prizora koji dočaravaju značajnu osviještenost i veliki interes građana za zaštitu nerođenih života!

„Peticijom se želi prikupiti što više potpisa koje će organizatori predati hrvatskoj Vladi i Hrvatskom saboru, da se u roku dvije godine, po odredbi Ustavnog suda, donese novi zakon o nerođenima. Očekujemo da će se hrvatski političari ravnati po tim činjenicama, a ne ideološkim pretpostavkama, i da će znanstvene činjenice biti ugrađene u novi zakon koji će maksimalno zaštititi nerođenu djecu“, najavila je na konferenciji za medije u petak Mateja Glavaš iz inicijative Prolife.hr, podsjećajući da su sva četiri medicinska fakulteta u Hrvatskoj još 2009. jasno i nedvosmisleno rekli da ljudski život počinje – trenutkom začeća.

Inicijativa će službeno trajati sve do Uskrsa, 16. travnja, a uključiti se mogu svi, bez obzira na uzrast: punioljetni davanjem potpisa i volontiranjem, a maloljetni ‘samo’ volontiranjem.

Podsjećamo, peticiju se može potpisati na papirnatim obrascima kod volontera na trgovima i pred župama ili na internetskoj adresi www.prolife.hr/peticija.

Pozivamo sve građane koji žele doprinijeti zaštiti života nerođenih u Hrvatskoj, da ovu peticiju prošire među svojim prijateljima i kolegama, a poveznicu www.prolife.hr/peticija podijele na svojim profilima na društvenim mrežama.

Priključite se i Vi povijesnoj borbi #zaživot u Hrvatskoj!