Peti nacionalni susret Inicijative 40 dana za život – Hrvatska održan je od 25. do 27. studenog u Rijeci. Na godišnjem susretu okupili su se svi organizacijski timovi, svih gradova sudionika, a i onih potencijalnih novih gradova. Susretu je nazočio 101 sudionik, uz predstavnike Đakova kao 25. neslužbenog grada sudionika.

Vikend je bio obilježen novim poznanstvima, svjedočanstvima, svetim misama, razgovorima, raspravama, edukacijom i molitvom. Sudionici su imali priliku poslušati presjek jesenske kampanje te tako uz ono što se događalo u njihovom gradu, čuti i kako je kampanja protekla u ostalim gradovima te kako se tijekom jesenske kampanje u bdjenje ispred bolnica uključilo još više žena s jednim ili više abortusa iza sebe; nekoliko hrvatskih biskupa bdjelo je pred bolnicama, osnažena je još više i konkretna pomoć trudnicama i majkama koje su rodile, zna se za 3 spašena života, a za Inicijativu se čulo u cijeloj Hrvatskoj te su sudionici susreta samo dio od onih 4 500 molitelja koji su 40 dana ove jeseni bdjeli i molili pred bolnicama diljem Hrvatske.

Subota je protekla u edukacijama, a popodnevni dio programa obilježio je i kratak, ali lijep izlet na Trsat u svetište Majke Božje, a i s prilikom za osobnu molitvu i ispovijed.

Nedjelja je provedena u nizu rasprava i planova za nadolazeću korizmenu kampanju. Osim sudionika iz Hrvatske, prvi put su na nacionalnom susretu sudjelovali i gosti iz inozemstva, točnije, voditelji i članovi organizacijskih timova inicijative 40 dana za život – Subotica, 40 dni za življenje – Ljubljana i 40 Tage fűr das Leben – Műnchen.