Ohio Right to Life i koalicija medicinskih udruga pozvali su American Academy of Pediatrics da opozove svoju nedavnu izjavu kojom su potvrdili abortus kao „’pravo’ maloljetnika”.

Akademija je o tome nedavno objavila svoju izjavu, zajedno s oštrom kritikom roditeljskog pristanka i zakonima o informacijskoj sigurnosti.

U kasnijem izvješću podupiratelji ove izjave nazvali su abortus „temeljnom vrijednošću” svih pedijatara.

U otvorenom pismu Akademiji, Ohio Right to Life i niz medicinskih udruga govoreći o psihološkim, zdravstvenim i sigurnosnim rizicima abortusa zaključili su da velika većina Amerikanaca (71%) podržava zakone koji uključuju roditeljski pristanak po tom pitanju.

„Nedavna izjava Akademije u jasnom je suprotnosti sa svojom misijom o zaštiti zdravlja i dobrobiti male djece”, rekao je Mike Gonidakis, predsjednik Ohio Right to Life.

„U tom tužnom zaokretu, Akademija, zapravo, dvostruko šteti djeci: prvo, tinejdžeru/-ki koja traži abortus; i drugo, djetetu koje je meta abortusa.

Čini se da je izjava prije svega političke naravi, a ne medicinsko-znanstvene.”

Medicinske i bioetičke udruge koje su se pridružile pismu Ohio Right to Life, uključile su i American College of Pediatricians, Christian Medical & Dental Associations, National Catholic Bioethics Center, Center for Bioethics at Cedarville University, American Association of Pro-Life Obstetricians and Gynecologists, te Catholic Medical Association.

„Nažalost, American Academy of Pediatrics samo je jedna od nekoliko vodećih medicinskih udruga koju su osvojili zagovaratelji abortusa”, izjavio je Gonidakis.

„Istina je da je suvremena američka medicinska struka osnovana s namjerom suzbijanja štetnih postupaka kao što je abortus i onih koje proturječe liječničkoj dužnosti „Prvo, ne naškoditi.”

Ako American Academy of Pediatrics ima namjeru poštovati to nasljeđe i istinski se posvetiti zdravlju sve djece, opozvat će ovu strašnu izjavu u korist zdrave medicinske znanosti.”