Krajem prošloga mjeseca, pro-life aktivistica i nećakinja Martina Luthera Kinga ml., Alveda King, održala je govor pred velikim brojem okupljenih u Lory Student Centru Sveučiilišta Colorado, u mjestu Fort Collins (Colorado). Okupljanje je organizirao pokret Students for Life.

Za vrijeme svog izlaganja, King je otkrila da su, prije nego što je rođena, njezinim roditeljima savjetovali da je abortiraju. Rocky Mountain Collegian prenosi:

Alveda King izjavila je da je Planned Parenthood savjetovao njezinim roditeljima da razmisle o abortusu nakon što su saznali da je začeta. Njezin otac se tome usprotivio, a Martin Luther King stariji tvrdio je da je godinama prije u snu vidio nerođeno dijete i tada je Alvedu King opisao njezinim roditeljima.

„To je moja unuka!“, izjavio je Luther King st., prema onom što je Alveda rekla.

King je također tvrdila da je Planned Parenthood u to vrijeme promicao „kontrolu stanovništva“, a što je uključivalo i sterilizaciju – u crnačkoj zajednici.

U vrijeme šezdesetih godina prošloga stoljeća, kada se King borio za građanska prava, Planned Parenthood nastojao je ograničiti crnačko stanovništvo (unatoč njihovim tvrdnjama da im pomaže), izjavila je King.

Unatoč tome što je otprije bila zagovornica potlačenih, među kojima su i životi nerođenih, King nije uvijek bila opredijeljena pro-life. U jednom dijelu svojega života bila je radikalno za pro-choice opciju te je i sama izvršila dva abortusa, za koje je rekla da su njezino tijelo oštetili. Na koncu se ipak opredijelilaza život i sada je uvjerena da bi joj se njezin stric, Martin Luther King ml., pridružio u njezinu zauzimanju za vrijednost života.

„Abortus nije skrb o zdravlju“, rekla je King. „Žena ima pravo na svoje tijelo, ali to nije njezino tijelo. Što je s bebinim životom?“

Osim što je ponudila pozitivne argumente za obranu života, King se također dotaknula i učestalih te pogrešnih stereotipa o onima koji su uključeni u zaštitu života.

„Vjeruje se da biti pro-life znači brinuti se samo za život bebe“, rekla je. „To ne može biti manje točno. Mi se također brinemo za majke i starije.“

King je također okupljene pozvala da razmisle o uključenju u pokret Students for Life u svojim nastojanjima da promijene srca i uvjerenja te spase živote.

„Abortus moramo učiniti nezamislivim“, rekla je King.

„Prvo (moramo) promijeniti srca. Poništenje slučaja Roe v. Wade ne će abortus odmah učiniti nezakonitim, ali i to će biti početak.“