Nikad nije požalila što je kao silovana tinejdžerka odabrala život

294

Tijekom srednje škole, Lauran Bunting zaljubila se u starijeg momka koji je rekao da poštuje njezinu želju da apstinira od odnosa. Njezini roditelji nisu bili sretni s njezinim odabirom mladića, ali ona je ustrajala unatoč njihovim željama. No, jednog se dana našla u zastrašujućoj situaciji s dečkom kojem je vjerovala.

„Igrali smo košarku. Svratili smo u garažu popiti piće i tada je odlučio da ga nije više briga“- objasnila je. „On je želio seks, i iako sam ga preklinjala i molila, odvukao me u ovaj toalet i prisilio“.

Lauren je uskoro otkrila da je trudna. Rekla je o to svojim roditeljima, no nije joj uspjelo ih uvjeriti u to kako je silovana. Kada je konačno uspjela, njezini roditelji iskazali su joj suosjećanje i ljubav. Iako je njezin otac želio da abortira, Lauren je odbila. Nakon njezina poroda, on i unuka Isabella postali su najbolji prijatelji.

Lauren je rodila svoju kćer Isabellu manje od dva tjedna nakon mature postavši nerazdvojne. Otvoreno se zalažu protiv abortusa, čak i sudjeluju u pro-life kampanji. Isabella je navršila sedam godina. Lauren i Isabella pozvane su svjedočiti u njezinoj školi u siječnju za Dan slavljenja svetosti života.

„Bila mi je čast učenicima govoriti o  vrijednosti svakoga života,“ rekla je Lauren Bunting. „Iako nam je vrijeme bilo ograničeno, uvijek nam je najvažnije podijeliti našu priču kada god se pruži prilika. Nevjerojatno je bilo čuti kako Isabella brani život nerođenih. Često gorljivo moli Gospodina da obrani Njegovu nerođenu djecu.“

Izabrati život bila je brza odluka za Lauren. Isprva je razmišljala o posvajanju Isabelle, no predomislila se kad je napuštala Ženski centar u Miamiju, gdje joj je bio poklonjen karanfil sa stihom proroka Jeremije:

„Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.“ (Jeremija 29:11).

To je bio trenutak kada je Lauren osjetila da joj Gospodin govori i poziva da rodi i odgoji Isabellu. Donijeti odluku da rodi svoju kćer i odgaja je, kao tako mlada djevojka, učinilo je Lauren snažnijom nego ikada prije.

„Mislim da svaki put kada se tuđi život stavi ispred svojega, osjećamo se osnaženo“, objasnila je. Iako je majčinstvo ponekad strašno putovanje, Gospodin mi je dao snagu da prebrodim najteža vremena i nastavlja biti sa mnom u dobrim vremenima. Nitko ne može objasniti koliko se radosti osjeća kada se vidi kako tvoje dijete korača na Božjemu putu“.

Nakon mnogih godina koje je provela u brizi za svoju kćer, Lauren se nedavno zaposlila. Ova dvočlana obitelj neprestano je u pokretu. Isabella je vrlo aktivna djevojčica koja voli glazbeni, likovni i gimnastiku.

Lauren je znala da će biti teško govoriti o silovanju i odabiru života za svoju kćer, ali zna da postoje žene koje trebaju čuti njezinu priču. „One trebaju nadu i ja im je želim pružiti“, kaže Lauren. Toliki je pritisak na žrtve silovanja da abortiraju svoju djecu, da misle da nemaju izbora. Čak i oni koji se zalažu za život, često će silovanje, tj. djecu začetu silovanjem, označiti kao jedinu iznimku u opravdanju abortusa.

Lauren to želi promijeniti.

„Očito je srceparajuće samo čuti da netko može dati dopuštenje za ubojstvo nevinog djeteta,“ kaže Lauren. Moje srce je bolno zbog žena koje su pretpjele silovanje i doista osjećam njihovu bol. Razumijem njihove suze i strahove i molim se za to da vide da dijete u njihovoj utrobi nije slučajnost. Ona nisu pogrješka.

Pokušaj brisanja sjećanja abortusom nije odgovor na situaciju kroz koju prolaze i to neće donijeti olakšanje, nažalost, samo će produbiti bol. S vremenom će shvatiti da oduzimanje djetetova života nije bio odgovor.

Stoga sam izašla sa svojom pričom, moleći da svaka žena koja čita našu priču, vidi prekrasno čudo koje raste u njezinoj utrobi, da bi odabrala život svome djetetu.“

Lauren također želi poručiti onim ženama koje su abortirale, da znaju da su voljene i da ih Božja milost želi zagrliti ako su je spremne prihvatiti.

Lauren Bunting će, kada god bude mogla, nastaviti govoriti protiv abortusa. Isabella zna da je njezin otac tamo negdje, ali isto tako zna da ima nebeskog Oca, i ona zna da je Bog stvoritelj života.

„Isabella zna da smo pozvani od Boga braniti život nerođenih. Ona se ne boji govoriti o abortusu,“ kaže Lauren. „Ona je čula riječ silovanje tijekom mojega govora, ali ne zna zapravo što to znači. Osjećam da je još premlada da sazna značenje te riječi. Pobrinut ću se uključiti je u ovu životnu borbu da sudjeluje u njoj baš kao i ja. Drago mi je što sam u mogućnosti služiti zajedno sa svojom djevojčicom.“

Isabella nam pokazuje da svaki život ima svoju vrijednost i da život osobe začete silovanjem nije manje vrijedan.

Život počinje u utrobi, i svatko ima pravo živjeti svoj život, bez obzira na okolnosti njegova početka.