Roditelji objavili zadivljujuću snimku djeteta starog 18 tjedana

220

23.studenog 2015. – Charity Tanner probudila se usred noći shvaćajući da se događa nešto strašno. Počela je imati trudove koji su, sa svakim sljedećim, postajali pravilniji i bolniji. Predosjećala je da se njezino predragocjeno dijete s tek osamnaest tjedana, priprema na porod, ali prerano da preživi.

Tridesetogodišnja majka dvoje djece probudila je svojega supruga Matta i rekla da mora hitno u bolnicu. Roditelji nisu imali nikoga tko bi mogao doći kod njih u tako kratkom vremenu da bi pripazio na njihovu djecu koja su spavala. Matt je probudio osmogodišnjeg Ryana i njegovu petogodišnju sestru Caylee i brzo ih, u pidžamama, ukrcao u auto.

Pojurili su u bolnicu. Između intenzivnih kontrakcija i jake mučnine, Charity su kroz glavu prolazile misli o nizu događaja koji su ih doveli do ovog neočekivanog i neplaniranog trenutka.

Prije samo dva mjeseca, u ožujku 2015., ona i Matt su svojoj djeci radosno objavili da u njihovu obitelj stiže novi član. Roditelji, koji su željno dočekali ovaj novi život, dali su svojoj djeci poklon vrećicu s dječjim čarapicama, dekicama i uokvirenom slikom ultrazvuka, pitajući ih da pogode što to znači.

„Stvari za bebu“, rekao je Ryan u videu koji je Charity snimila. „Trudna si?“ pitao je sa smiješkom, podižući svoje obrve u iščekivanju odgovora. Mjesec dana kasnije počelo je krvarenje.

„Zapravo sam krvarila cijelo vrijeme. Svakim je danom postajalo sve obilnije.“ – rekla je Charity u ekskluzivnom telefonskom intervjuu za LifeSiteNews.

Liječnici su rekli Charity da se radi o stanju zvanom placenta praevia, što znači da je djetetova posteljica pričvršćena na krivo mjesto u njezinoj maternici, tj. da prelazi preko vrata maternice. Rekli su joj da se u mnogo slučajeva problem riješi sam od sebe, a da će u najgorem slučaju možda morati napraviti hitan carski rez kada dijete napuni 24 tjedna, odnosno kada dijete bude imalo dobre mogućnosti preživjeti. No, krvarenje je bivalo sve veće.

img_0103_645_860_55

„Liječnici nisu razumjeli zašto sam nastavljala krvariti i krvariti.“ – rekla je. U jednom navratu tijekom posjeta ginekološkoj poliklinici, liječnik kojega nikada prije nije vidjela rekao je Charity da je jedan od načina da zaustavi krvarenje da „prekine“ trudnoću.

„Rekao mi je da je i prije viđao ovake slučajeve i da bih mogla nastaviti krvariti i time riskirati da se nešto dogodi i meni te da imam opciju to prekinuti.“ Charity se sjeća da je bila šokirana ležernošću kojom joj je ponuđeno da ubije svoje dijete.

„Moj suprug i ja smo ostali zatečeni. Ne, to uopće nije opcija. S ovim djetetom nije ništa. On je savršen. On je potpuno, savršeno i prekrasno oblikovan. Bila sam spremna učiniti sve što je u mojoj moći da ga održim na životu.“ – rekla je.

Charity se prisjeća da u to vrijeme abortus jednostavno nije bila opciju za koju se treba odlučiti.

„Moje dijete imalo je svoj vlastiti život, svoje vlastito srce koje kuca, bilo je živo i imalo je potencijal. Oduzeti mu to sve jednostavno nije bilo nešto što sam ja mogla učiniti.“ – rekla je.

„Nešto posebno“

Prije začeća toga djeteta i Charity i Matt sanjali su živopisne snove o dječaku koji će donijeti nešto posebno u njihovu obitelj. Zbog toga su oboje bili uvjereni da iščekuju dječaka kada su saznali da je Charity trudna.

Stigli su u bolnicu. Matt je prenio Charity iz auta u kolica jer je osjećala intenzivnu bol da bi to učinila sama. Brzo su ušli u bolnicu gdje su je preuzeli sestre i liječnik. Ultrazvuk je pokazao da se beba spustila te je bila spremna za porod. Charity se sjećala da joj je liječnik rekao da tiska.

„Ne želim tiskati, želim samo da beba bude dobro, i bit će joj dobro samo ako ostane u meni.“ – rekla je. Ali priroda je učinila svoje, i u trenutku se mala krhka beba, još uvijek u posteljici, porodila.

Svi su u sobi pretpostavljali da se dijete rodilo mrtva jer je ultrazvuk prije poroda jedva pokazivao otkucaje srca. Medicinska sestra uklonila je posteljicu i počela vršiti reanimaciju. Pitala je Charity i Matta žele li vidjeti njegovo tijelo.

Ispunjeni najvećom tugom, roditelji su pridržavali svoje savršeno formirano tijelo male bebe. Imao je tanke prstiće i nožice. Njegove oči, uši, nos i usta bili su savršeno oblikovani. Oni su se uvjerili da je dječak.

Mogli su vidjeti kako kroz venu kola krv njegovim malim tijelom. Medicinska sestra je u dekicu stavila plastični pokrivač kako bi mu kožu zaštitila od oštećenja. Roditelji su primijetili otkucaje srca svoga dječaka, kako se njegova prsa dižu i spuštaju. Sestra im je rekla da je to vjerojatno od elektro-šokova. Ali Charity i Matt u tom su času vidjeli prisutnost života. Taj trenutak su zabilježili kamerom.

img_0057_645_860_55

Charity vjeruje da je Bog darovao njezinoj obitelji ovih nekoliko dragocjenih trenutaka s njihovim malenim sinom, kako bi mu mogli reći „Zdravo“ i potom odmah „Zbogom“ dok se ne vide ponovno. Znali su da je vrijeme koje imaju s njime kratko.

Matt je otišao po Ryana i Caylee u čekaonicu da bi im rekao da se beba rodila prerano da bi mogla dugo s njima poživjeti. Djeca su ušla u sobu za porode, željno očekujući vidjeti malog brata, i ujedno se s njime oprostiti.

Sljedećih pola sata obitelj je jednostavno bila okupljena iskazivati ljubav svome malome dječaku, držeći ga pažljivo i nježno, milujući ga dok su mu davali poljubce.

„To je uistinu bilo spokojno iskustvo da smo barem na trenutak kao obitelj mogli biti sa svojim malim dječakom. Bilo je to nešto posebno što ćemo nositi zauvijek sa sobom“ – rekla je Charity.

Nadjenili smo mu ime Jaxon. „Ponekad s vremenom nas obuzme tuga, ali kad se osvrnem, tako mi je drago da smo kao obitelj imali trenutak s Jaxonom. I da njegov brat i sestra stalno pričaju o njemu. Za njih je on još uvijek mali brat koji nije uspio.“ – rekla je.

10406486_10153502938998072_4742721463118594317_n_640_960_55

Naposljetku su znakovi života izblijedjeli, prsa našega malog dječaka su se smirila. Njegovo smo malo tijelo pripremili za ispraćaj. Sašili smo mu malo bijelo odijelo u kojem je nekoliko dana poslije pokopano njegovo tijelo.

„Ljubav i poštovanje“

Charity i Matt, koji su kršćani, vjeruju da će opet vidjeti Jaxona. Djeci su rekli da je on na nebu kod Boga i čeka na njih kada će svi biti opet skupa.

„Uvijek djeci govorim da nas on gleda odozgo. Vjera nas uči da ćemo se opet vidjeti i da ćemo zauvijek biti na nebu kao obitelj.“, kaže Charity.

Tjedan dana nakon što su ispratili Jaxona, njezin devetogodišnji sin Ryan prišao joj je i upitao: „Mama, ti ćeš vidjeti Jaxona prije mene, zar ne?“

11040598_10153502938808072_8167730036576790947_n_640_960_55

Sa suzom u oku i osmijehom, Charity je odgovorila: „Nadam se da ću ga vidjeti prije tebe. Neću moći podnijeti da mi još jedno od vas drage djece umre.“

Obitelj Tanner još je bila u tuzi kada je tjedan dana poslije objavljen video koji pokazuje da zaposlenici organizacije „Planned Parenthood“, najvećeg nacionalnog promicatelja abortusa, vrše zastrašujuće postupke nezakonitih abortusa i trguju pobačenom djecom i njihovim dijelovima tijela. Jedan primjer nerođenih blizanaca pokazuje da su savršena mala tijela od 20 tjedana kidali prilikom abortusa.

Charity se nadala da će slika njezinog 18 tjedana starog sina pokazati lice djece kakva se kidaju i usisivaju prilikom abortusa, u nasilnom i barbarskom postupku.

„Želim svima pokazati da je dijete i s 18 tjedana, koje je porođeno prijevremeno, veoma živo i svakako cjelovita osoba. Želim ljudima pokazati da, iako su malene tanašne bebice, kao što je bio naš Jaxon, svejedno živi ljudi koja su dragocjena i zaslužuju svu našu ljubav i poštovanje. Oni su osobe kao i bilo tko od nas“ – zaključila je Charity.

Da je Charity iznijela trudnoću do kraja, Jaxon bi bio rođen u rujnu 2015. godine.