Trumpova voditeljica kampanje i savjetnica, Kellyanne Conway, na konferenciji CPAC (Conservative Political Action Conference) ovog tjedna rekla je da se ne poistovjećuje s klasičnim feministkinjama jer njihov pokret ima sklonosti prema abortusu i napadima na muškarce.

Washington Post izvješćuje da je Conway tijekom nedavne CPAC konferencije u Marylandu, dala intervjuu. Novinarka je upitala Conway o prosvjedu Marša žena u Washingtonu (u siječnju 2017., op. p.) koji je zauzeo odlučni pro-abortus i konzervativni feministički stav.

„ …teško mi je nazvati se feministkinjom u klasičnom smislu jer izgleda da je pokret u tom kontekstu jako protiv muškaraca i svakako se snažno zalaže za abortus. A ja nisam niti protiv muškaraca ni za abortus“, rekla je Conway. „Postoji individualni feminizam gdje, ako želite, možete donositi vlastiti izbor.“

„Sebe smatram proizvodom svojih izbora, a ne žrtvom svojih okolnosti. A to je zapravo, po meni, konzervativni feminizam“, izjavila je, navodi Talking Points Memo.

Conway je dobila puno pažnje od kako je postala prva žena koja je vodila uspješnu predizbornu kampanju za predsjednika Trumpa. Na konferenciji CPAC –a izjavila je da će potaknuti mlade žene da „ne odustaju“ ako imaju želju biti prva žena predsjednica.

Ova Trumpova viša savjetnica je pro-life. Održala je govor na Hodu za život 27. siječnja u Washingtonu, zajedno s potpredsjednikom SAD-a Mikeom Penceom.

„Nije slučajno da je prvo pravo u Deklaraciji neovisnost, pravo na život. Mi smo ovdje da štitimo i promičemo najdragocjeniji dar na svijetu – dar života“, poručila je Conway okupljenim pro-liferima.

Pro-life  lideri pohvalili su predani pro-life stav Kellyanne Conway rekavši da će biti vrijedna savjetnica Trumpovoj vladi za pro-life pitanja.