Ukinut klub studenata medicine koji su na Katoličkom sveučilištu podučavali izvođenje abortusa

444
Izvor: TFPStudentAction.org

Više od 13 000 građana potpisalo je peticiju protiv studentskog kluba koji je podučavao izvođenje abortusa na najstarijem Katoličkom sveučilištu u SAD-u, Georgetown u Washingtonu, nakon čega je Sveučilište žurno reagiralo.

Nakon što je njihovo postojanje registrirano na internetskoj stranici Sveučilišta, postavilo se pitanje kako je moguće da Katoličko sveučilište dopušta rad studentskog kluba čiji je cilj, kako navode, obučavati buduće abortere i pro-choice liječnike.

Klub radikalnih promicatelja abortusa Medical Students for Choice (Studenti medicine za izbor) na svojim su javnim radionicama dovodili čak i abortere koji su podučavali izvođenje abortusa kod djeteta starog 24 tjedna!

Evo kako je Medical Students for Choice opisivao svoje aktivnosti:

„Mnogi MSFC (Medical Students for Choice) u svojim Papaya radionicama, pomoću navedenog voća papaye simuliraju maternicu, omogućavajući studentima da upoznaju osnovne pojmove o ručnom vakuumskom usisavanju – metodi aspiracije.”

„Naučite izvoditi abortuse koristeći ovu diskretnu, tihu prijenosnu tehnologiju“ stajalo je na njihovoj Faceboook stranici.

„Na kraju će dr. Costescu-Green na poseban način demonstrirati izvođenje abortusa u 2. tromjesečju koristeći simulatore metode komadanja i usisivanja. „

Drugim riječima, Medical Students for Choice učili su studente kako ubijati nerođene bebe grubim vakuumom.

Ubrzo nakon pokretanja peticije oglasio se i Ured za život Nadbiskupije Washington i reagirao na adekvatan način.

Ovo Sveučilište u središte medijske pažnje došlo je prošle godine kada je svoje predavanje na kampus došla održati Cecile Richards, direktorica abortivnog lanca klinika Planned Parenthood, odazvavši se pozivu jedne sveučilišne skupine studenata, u čemu je suorganizator bio i klub studenata Medical Students for Choice. Nadbiskupija je dan kasnije u znak prosvjeda, reagirala održavanjem sv. mise „za život“ na Sveučilištu.

Ostaje vidjeti hoće li nakon ove zabrane, ovi studenti pokušati nastaviti svoj rad (i dalje provocirati) u okruženju sve više rastućeg pro-life pokreta u SAD-u.