Molitvena inicijativa 40 dana za život u Frankfurtu dio je istoimene svjetske molitvene kampanje.

Frankfurtsko molitveno bdijenje održava se ispred centrale „Pro Familie“, njemačkog ogranka International Planned Parenthood Federation. Ovaj najveći svjetski promotor abortusa je tek nedavno, a zbog trgovine dijelovima tijela abortirane djece, došao u fokus medija i državnog tužiteljstva.

Ova inicijativa prva je takve vrste u Frankfurtu, a nakon Münchena, predstavlja drugu u Njemačkoj, gdje se kroz cijelo vrijeme korizme, u trajanju od 40 dana, poziva ljude na mirno molitveno bdjenje ispred savjetovališta Pro Familia.

Inicijativa se ne podrazumijeva kao prosvjed, nego kao zadnji znak nade za majke koje su se odlučile za abortus.

„Želim živjeti!“ natpis je na jednom plakatu koji ispred sebe drži sudionica inicijative u Frankfurtu. To je glas nerođenog djeteta, koji neke toliko smeta da su prekjučer  napali članove inicijative!

Izvor: ProLife.hr

Mirna skupina molitelja sastojala se od deset žena i dvojice muškaraca, a među tridesetak napadača nalazila se i skupina sotonista koji su dijelili svoje letke. Bilo je dosta strašnije nego što to odaju ostatci letaka, konfeta, petardi i spreja.

Članovi inicijative bili su brojčano inferiorni napadačima, što pokazuje da se radi o kukavičluku ljevičarskih anarhista koji se samo u čoporu osjećaju dovoljno snažnima kako bi mogli djelovati iz mržnje.

Tridesetak napadača članovima inicijative unosilo se u lice vičući „Vaš Bog je mrtav“ i slično, bacajući boje i dimne bombe te prijeteći. Napad nije trajao dugo, policija je relativno brzo stigla, a cijelo vrijeme molitelji su samo još intenzivnije molili krunicu.

Policija je uhvatila jednog napadača i zapisala podatke žrtava. Ozlijeđenih u preksinoćnjem napadu, srećom, nije bilo, samo je bojom uništena jakna jedne moliteljice.

U letcima koje su razbacali, napadači pozivaju na borbu protiv „onih koji slijede pogrješnoga Boga koji mrzi žene i koji su iz srednjega vijeka te koji ženama žele uskratiti pravo na abortus“, ujedno pozivajući „sve slobodne i napredne ljude da se ne klanjaju pogrešnom bogu, nego Sotoni i da otvaraju krugove za vještice.“

Kako saznajemo iz Frankfurta, molitelji poručuju: „Bogu hvala i slava, danas smo osjetili Njegovu blizinu i snagu. Sutra idemo samo još jači….!“ – i već sutradan odazvalo se još više sudionika!

Izvor: ProLife.hr

Prema službenoj statistici, u Njemačkoj se svake godine abortira otprilike 100 000 djece. Taj mračni broj zapravo je mnogostruko veći.

Uništavanje nerođenog ljudskog života zakonom je zabranjeno i smije se prikazati kao nezakonito, ali se taj prekršaj ne kažnjava.

Ono što se nekada uzimalo kao iznimka za teške slučajeve te kao izraz osnaženih ženskih prava, danas se pokazuje kao najveća moralna i humanitarna katastrofa Republike Njemačke nakon Drugoga svjetskog rata.

Uz najviše ljudi iz hrvatske zajednice, u subotu su se molitvi priključili i članovi drugih zajednica.

Kao gosti sudjelovali su i zastupnici francuske inicijative prava na život Droit de Naitre, dok je nakratko navratila i inicijativu pozdravila savezna predsjednica organizacije „Demokršćani za život“ Mechthild Löhr.

Na slikama se mogu vidjeti ostatci velikog pokušaja zastrašivanja molitelja inicijative „40 dana za živo“ u Frankfurtu koje su osmog dana inicijative napala tridesetorica djelomično maskiranih anarhista.

Izvor: ProLife.hr
Izvor: ProLife.hr