Jedan od najvažnijih predstavnika Katoličke Crkve u Frankfurtu, voditelj katedralne Župe sv. Bartolomeja i frankfurtski dekan Dr. Johannes zu Eltz, komentirao je članak novinara Danijela Majiću u listu Frankfurter Rundschau, od 16. ožujka 2017., u kojem su iznesene kritike na molitveno bdijenje ispred frankfurtskog savjetovališta Pro Familia.

Novinar Majić u svojem je članku „’Zaštitnici života’: Fundamentalizam na hrvatski način“, više puta koristio izraz „pravo na pobačaj“.

Dekan Eltz autoru je objasnio da, pravno gledano, to nije ispravno jer „takvo pravo u Njemačkoj uopće ne postoji“ te da je ondje „abortus i dalje u načelu nezakonit i kažnjiv.“

Dalje je nastavio: „Zakonom obvezujuće savjetovanje ne umanjuje nezakonitost abortusa. To što je zakonski dopušten u slučaju medicinskih ili kriminoloških indikacija, zamišljeno je kao iznimka. Zakonodavac nije imao na umu samo „pravo na privatnost“ nesretnih trudnica, nego i pravo na život nerođena djeteta.“

Izjavu je zaključio mišlju da su bdijenja potrebna da nas podsjete na neugodnu istinu da se, iako je abortus u Njemačkoj formalno nezakonit i kažnjiv, oni, unatoč tomu, vrše.

Neki su se dan inicijativi na bdijenju i molitvi priključile dvije časne setre iz reda Misionarki ljubavi (Majka Terezija) pa je frankfurtska ekipa molitelja time dodatna pojačana.

U posjet im uskoro (29.ožujka) dolazi i međunarodni koordinator incijative, Robert Colquhoun, koji je nedavno boravio i u Hrvatskoj, a s kojim smo napravili intervju.

Izvor: Facebook