(VIDEO) Kako je 58 milijuna djece, ubijenih abortusom, promijenilo SAD i cijeli svijet

408

Pro-liferi su, ako ništa drugo, kreativni. Tijekom desetljeća proizveli su tisuće „vizualnih pomagala″, od najjednostavnijeg crno-bijelog jednostranog letka/brošure do dugometražnih filmova, i još mnogo toga.

Zajednički cilj je, jednostavno rečeno, potaknuti javnost da se misaono usredotoči na ljudskost koju dijelimo s nerođenim djetetom i na značajni broj izgubljenih života od 22. siječnja 1973. godine.

Slika ili, u ovom slučaju 4 i pol minute dugačak video, vrijedi tisuću riječi.

Gayle Atteberry, izvršna direktorica organizacije Oregon Right to Life, rekla je da je video u nastavku otvorio ovogodišnji Hod za život u Portlandu, država Oregon.

Izvedba je koliko jednostavna, toliko i učinkovita.

Počevši s izjavom „Sjedinjene Američke Države ozakonile su abortus 1973. godine”, gledatelj prati kako brojevi nezaustavljivo rastu nevjerojatnom brzinom. Primjerice, početkom 1983. broj je već dosegnuo gotovo 13 milijuna!

Što je u tome toliko moćno? Dok se brojevi vrte na ekranu, kao neka vrsta suludog burzovnog indeksa, zvono se oglasi svaki put kad se pokaže ukupni broj abortusa, što dodatno privlači pozornost tijekom gledanja.

Ali uz to, brojevi se vrte odmah ispod karte SAD-a, dok su države u žutoj boji. Države „nestaju” jedna po jedna, predstavljajući rastući broj djece nestale tijekom vremena.

Bez obzira na nečija stajališta o abortusu, ovaj video će pomoći da se shvati beskrajnost gubljenja života, a što je pravo nasljeđe odluke iz slučaja „Roe v. Wade”.

Video podsjeća na već izgubljene živote i na to da se smijemo stati sve dok se pošast abortusa ne otkloni.