Izbori imaju svoje posljedice. A za promicateljicu abortusa Hillary Clinton to znači otpuštanje zaposlenika Zaklade Clinton.

Konkretno, Clinton Globalna inicijativa koja je radila na širenju abortusa, gasi se.

Zaklada, koju je osnovao bivši predsjednik, također promicatelj abortusa, Bill Clinton, dostavila je dokumente njujorškom Gradskom zavodu za zapošljavanje u kojima stoji da će 22 zakladinih zaposlenika biti otpušteno zbog prekida rada njihove Globalne inicijative.

No, to nije sve:

Zaklada, koja je dugo ustrajala u isprikama za svoje zločine, predala je dokumente zavodu za zapošljavanje u New Yorku u kojima je stajalo da će njihovi radnici ostati bez posla zbog „prekida rada Clinton Globalne inicijative“, kako prenosi Mediaite.

Prema zakonu, uredba za obavještavanje, prilagodbu i prekvalifikaciju radnika (WARN) trebala bi pružiti preventivne obavijesti zaposlenicima o tvrtkama koje se zatvaraju ili koje otpuštaju radnike.

Clinton Globalna inicijativa, kao odjel Zaklade Clinton, u rujnu je upozorila da je moguće da se otkazi počnu davati vrlo brzo, prenosi Politico.

Posljednje trodnevno okupljanje koje je organizirala Globalna inicijativa, bilo je od 19. do 21. rujna. Prve noći trodnevnih večernjih okupljanja uključivalo je pojavljivanje Stinga i nastup Jon Bon Jovija. Bono Vox iz grupe U2 i Ben Affleck došli su odvojeno na panele.

Bill Clinton je, sa suzama u očima, najavio da će zatvoriti Inicijativu i napustiti Zakladu, predviđajući izbornu pobjedu Hillary Clinton.

„Svake se godine radujem ovoj večeri. Sjedio sam ovdje i mislio o tome koliko će mi ovo nedostajati“, rekao je Bill Clinton kada je došao red na njegov govor za vrijeme udjeljivanja nagrada Global Citizen Award u New Yorku Cityju.

Ne iznenađuje da je i Planned Parenthood postao dionikom Globalne inicijative. Clinton je 2012. Globalnoj inicijativi povjerio 700 000 dolara za promicanje abortusa.

Globalna inicijativa Clinton također pomaže u financiranju organizacija koje potpomažu obavljanje tisuće abortusa. Kontroverzne zaklade koje Globalna inicijativa podupire su i Pathfinder International i Population Services.