Novo istraživanje u kojem su korišteni napredni alati za promatranje stanica, pokazuje da uzorci živčanog sustava, slični odrasloj osobi, postoje i u ranoj fazi (prvom tromjesečju) ljudskog razvoja, čak i u djetetovim rukama i stopalima.

Ovi rezultati idu u korist sve većim dokazima da abortirane bebe doživljavaju tešku traumatsku bol tijekom svih faza trudnoće.

Izvor: Icr.org

Većim dijelom suvremenog znanstvenog doba, detalji o ljudskom razvoju u maternici uglavnom su ostali nepoznati, najviše zbog moralnog suzdržavanja nametnutih eksperimentiranjem na živim ljudskim bićima. No, ta su suzdržavanja porasla kada je moral društva opao. Znanstveno otkriće napredovalo je u razumijevanju ljudskog razvoja u maternici, ali po cijenu žrtve ljudskog života u rukama abortera.

Najnovija otkrića u razvoju promatranja stanica, usavršena na životinjama kao što je miš, sada se primjenjuju na razvoj ljudskih zametaka i beba.

Ove tehnike mogu ciljati određene bjelančevine ​​koje se nalaze samo u određenim vrstama tkiva, kako bi dobili iznimno oštre mikroskopske slike. U nedavnom istraživanju, istraživači su posebno ciljali bjelančevine ​​u krvožilnim tkivima živaca i postigli nevjerojatno detaljan pogled u najmanje pojedinačne grane živaca u cijelom ljudskom tijelu u različitim razvojnim stadijima.

Najšokantniji rezultati dolazili su iz slika nastalih tijekom prvog tromjesečja ljudskog razvoja, što je razvojni stadij u kojem promicatelji abortusa već rutinski tvrde da ‘fetus’ ne može osjetiti nikakvu bol.

Autori istraživanja navode: „Otkrili smo da je obrazac inervacija kože poput onog kod odraslih osoba uspostavljen prije kraja prvog tromjesečja, pokazujući važne unutar- i među- individualne varijacije u granama živaca.“

Prije ovog istraživanja dobro je dokazano da nerođeni doista doživljavaju bol tijekom abortusa u prvom tromjesečju. Dokumentarac o abortusima jasno pokazuje bebe u razvoju koje se previjaju od boli tijekom postupka abortusa.

Promicatelji abortusa tvrde da je to previjanje samo refleksivna reakcija i da se bol ne doživljava jer živčani sustav nije dobro razvijen u toj ranoj fazi.

Ovo nedavno istraživanje u časopisu „Cell“ („Stanica“) jasno pokazuje da je ova desetljećima stara tvrdnja empirijski pogrješna.

Naime, živčani sustav tijekom prvog tromjesečja ima osjetilnu strukturu sličnu odraslima u cijelom tijelu, čak i na samim krajevima svojih dodataka u razvoju.

 

Autor: Dr. Jerry Tomkins, ravnatelj Life Sciences na Institutu za istraživanje stvorenog (doktorirao na genetici na Sveučilištu Clemson, Južna Karolina, SAD)

Reference:

Belle, M., et al. 2017. Tridimensional Visualization and Analysis of Early Human Development. Cell. 169 (1): 161-173.
This argument claims that taking a life in a painless manner is somehow more morally right than taking a life in a painful manner—as if the determining factor in choosing to abort a human life is the amount of pain inflicted on the individual in question rather than the inherent value of the human life itself.
The Silent Scream. 1984. Directed by J. D. Dabner. Narrated by B. N. Nathanson, M. D. American Portrait Films.
Hebert, J. and M. Stamp. 2013. Abortion: The Evolution Connection. Creation Science Update. Posted on ICR.org May 3, 2013, accessed March 27, 2017.