Planned Parenthood će u svibnju na svečanoj proslavi 100. obljetnice postojanja dodijeliti Hillary Clinton nagradu „Champion of the Century“ („Pobjednik stoljeća“), a producentici TV-serije u kojoj glavni ženski lik abortira svoje dijete dok u pozadini svira Tiha noć, nagradu „Champion of Change Award“ („Prvak promjene“).

Nagradom žele zahvalite Clinton za „40 godina služenja ženama i djevojkama u ovoj zemlji“, stoji u objavi za medije ovog abortusnog „diva“.

Nagrada „Prvak promjene“ ide Shondi Rhimes, producentici TV-serije Skandal, jer je revolucionarno utjecala na način kako se na televiziji prikazuju žene i stvari vezane uz „reproduktivno zdravlje“, što uključuje i „siguran i zakonit“ abortus.

Skandal, politička TV-drama, sudjelovala je u promidžbi za nastavak financiranja Planned Parenthooda i njihovih kontracepcijskih programa. Njezina najpro-abortivnija epizoda je ona u kojoj glavna glumica, uz lagani smiješak, abortira predsjednikovo dijete dok u pozadini svira Tiha noć. Nakon toga, ona ispijajući čašu vina promatra božićno drvce, dok se čuje pjesma Ave Maria.

„Ova će proslava biti prilika da zastanemo i proslavimo stotinu godina otkako je Planned Parenthood dio ovoga grada i čitave nacije, a i da započnemo novo stoljeće rušeći prepreke i proširujući mogućnosti“ rekao je Joan Malin, predsjednik i glavni izvršni direktor Planned Parenthooda u New Yorku.

Clinton je tijekom cijele predsjedničke kampanje u 2016. naglašavala da podupire abortus na zahtjev (čak i do trenutka rođenja, op. p.). Prošle je godine polazište Demokratske stranke u svojim zahtjevima koji se tiču abortusa bila ekstremnija, nego ikada. Pozivala je da se abortus na zahtjev financira novcem poreznih obveznika, ne samo u Sjedinjenim Državama, nego i šire po cijelome svijetu.