Priča o radikalnom zaokretu „kralja abortusa“ sve se više širi svijetom

592
Izvor: Youtube

 

Mnogim pro-liferima poznata je priča o zaokretu dr. Bernarda Nathansona (1926.–2011.), suosnivača NARAL-a (Nacionalna akcijska liga za pravo na abortus, op. p.), ali malo ih je koji znaju cijelu istinu o tome kako je dr. Nathanson uvjerio Amerikance da prihvate abortus.

Zbog obećanja koje je dala dr. Nathansonu na njegovoj samrti, jedna žena ima misiju to promijeniti.

To je Terry Beatley, osnivačica i predsjednica Hosea Initiative. Svoje služenje započela je u pro-life aktivizmu, pružavši informacije manjim zajednicama i podučavajući ih o rasističkoj i eugeničkoj (eugenika – znanost o poboljšavanju ljudskih osobina utjecajem na začeće i prenatalno razdoblje) agendi osnivačice Planned Parenthoda, Margaret Sanger.

Terry Beatley je osnivačica i predsjednica Hosea Initiative (organizacija pokrenuta nakon što joj je dr. Nathanson dao zadatak da dostavi njegove oproštajne poruke i podučava o strategiji koju je on koristio za obmanjujuću promidžbenu kampanju, a koja je utrla put prihvaćanju abortusa u Americi, op. p.).

Beatley je obećala dr. Nathansonu na njegovoj samrti da će svijet saznati istinu o njegovom zaokretu. Otada je to njezina misija.

Kako je Beatley dobila ideju posjetiti dr. Nathansona i spoznala da je njezino životno poslanje prenijeti svjedočanstvo dr. Nathansona svijetu, opisala je za LifeSiteNews: „Samo sam bila poslušna Gospodinu“. Bila je na cjelodnevnom bdjenju u crkvi i u molitvi je upitala Boga što želi od nje i svih tih informacija i spoznaja koje su joj se javljale u glavi (radilo se o navedenoj agendi M. Sanger, op. p.).

„Jedino što sam mogla čuti bilo je: Idi i intervjuiraj dr. Nathansona!“, rekla je. „U roku od dva tjedna bila sam u zrakoplovu i to je, doslovno, promijenilo moj život. Bilo je to 2009. godine.”

Bernard Nathanson, jedan od osnivača NARAL-a, tijekom svoje karijere izvršio je, točnije, odgovoran je za više od 60 000 abortusa. Postupno je shvatio da abortus ubija čitavo, različito ljudsko biće (posve različito od majke, op. p.) i u svoje vrijeme postao jedan od najjačih glasova u pro-life pokretu.

„Bio je to vrlo težak intervju”, rekla je Beatley kada se sastala s  dr. Nathansonom“. On joj je rekao da podučava strategiju koju su koristili da bi prevarili Amerikance u vezi abortusa. Zatim joj je rekao: „Reci da je suosnivač NARAL-a poručio: „Ljubite jedni druge! Abortus nije ljubav! Zaustavite ubijanje! Svijet treba više ljubavi i ja sam potpuno u ljubavi!“.

Jedini put kada je Beatley u njegovim očima vidjela „tračak nade“, pojavio se kada mu je obećala da će javnost saznati njegovu priču o tome kako je obmanuo cijelu zemlju.

Upravo je iz ovoga obećanja rođen Hosea Initiative. Njihovo poslanje jest pronositi iscjeljujuću istinu slomljenom svijetu pomoću metode od osam točaka koje je Nathanson koristio da bi obmanuo svijet – i kasnije požalio.

Terry Beatley preko govora, pro-life aktivnosti i nove knjige Što ako smo bili u krivu? Moje obećanje američkom „kralju abortusa“ širi Nathansonovu priču.

Prvi zagovornici abortusa razvili su „Katoličku strategiju“

„Dr. Nathanson je znao da je za vršenje pritiska na kampanju koja se zalagala za abortus 1969., trebalo uokviriti debatu pomoću pojma ‘izbor‘“, rekla je Beatley. „Nisu koristili raspravu koristeći riječi poput ‘ubojstvo’ ili ‘prekid trudnoće’, već su jednostavno upotrebljavali pojam ‘izbor’.“

„Za rušenje zakona protiv abortusa iz 1970. u New Yorku, dr. Nathanson se morao uvjeriti da će dovoljan broj katolika podržati kandidate koji se zalažu za abortus“, rekla je Beatley. „Znali su da imaju barem 50% katolika koji ih podržavaju jer su oni već koristili kontracepciju, no trebali su biti sigurni da dovoljan broj preostalih katolika neće podržati pro-life kandidate“, nastavila je Beatley.

„Stoga su razvili strategiju, koju su nazvali “katolička strategija”, da bi pridobili glasove katolika koji će podržati podržavatelje abortusa“, rekla je Beatley. „Zanimljivo,“ rekla je, „vidjeli smo kako se katolička strategija provodi od strane Tima Kainea tijekom posljednjih političkih izbora.”

„Išli smo u crkve na zajednice, ženske i muške, zaista, u bilo koje okruženje i podučavali“, prenijela je Beatley Nathansonove riječi.

„Podučavali smo ljude o stogodišnjoj maltuzijanskoj filozofiji“, pojasnila je Beatley (teorija da Zemlja ima ograničene resurse i da se stanovništvo ne može razmnožavati unedogled te da je potrebno intervenirati u pogledu kontrole rađanja stanovništva, kako bi se potencijali Zemlje uskladili s brojem ljudi koji žive na njoj, op. p.).

 „Industrija abortusa će propasti ako se ispriča cijela Nathansonova priča“

Hosea Initiative dobila je neočekivanu i čudesnu pažnju na ovogodišnjem Hodu za život.  Zasluge za to Beatley pripisuje Blaženoj Djevici Mariji. Terry Beatley pozvana je u Nacionalno svetište Bezgrješnog začeća BDM potpisati nekoliko knjiga. „Ova knjiga posvećena je našoj Blaženoj Majci“, istaknula je Beatley.

Bila je u prilici podijeliti Nathansonovo svjedočanstvo s tisućama hodočasnika u Bazilici, te je skupina podupiratelja nosila goleme plakate koji prikazuju omot knjige, dajući joj veću izloženost.

Sam Casey iz Jubilee Campaign (organizacije koja promiče i štiti vjerske slobode i prava vjerskih manjina), pročitao je na glas dio iz knjige „Što ako smo bili u krivu?“, i to onaj dio u kojemu je opisana ostavka koju je Nathanson dao NARAL-u.

Hosea Initiative, u suradnji s Nathansonovom obitelji, posjeduje autorska prava za ekranizaciju njegove životne priče. Beatley se zalaže za osnivanje podružnice Hosea Initiative u svih 50 država SAD-a.

„Svaka žena koja se zalaže za tzv. ‘pravo na izbor’ trebala bi znati za priču dr. Nathansona“, rekla je Beatley. „On se sam nazivao čuvarem ključeva američke industrije abortusa. Podijeliti njegovu priču i poruku sa svijetom, znači razotkriti i oslabiti demonsko uporište koje industrija abortusa u Americi ima. Abortusna industrija bit će uništena“, vjeruje Beatley.