Odbor Ujedinjenih naroda objavio je izvješće na osnovi kojeg će zatražiti uvođenje globalnog poreza u korist UN-a kako bi mogli financirati svoje planove za budućnost.

Ciljevi održivog razvoja (COR) odnose se na budući međunarodni razvoj, a provođenje 17 globalnih ciljeva i 169 pridruženih podciljeva planirano je do 2030. godine (vidi Agenda 2030).

Jedan od načina kako Razvojni program UN-a, njihova najmoćnija agencija, planira financirati provođenje COR-a je uvođenje globalnog poreza. Naravno, jedan od skrivenih COR-a je i kontrola rasta broja svjetskog stanovništva, s izgovorom o brizi za planet Zemlju.

Radikali unutar UN-a uvođenje globalnoga poreza prvi su put predložili još 2011., sve kako UN ne bi odgovarao demokratskim tijelima poput zemalja članica UN-a, koje ga financiraju i, istovremeno, nadziru troškove.

A što bi se oporezivalo?

Sve međunarodne financijske transakcije. Naravno, ne samo međudržavne ili poslovne. Sve. Primjerice, kada kao građanin budete mijenjali valutu, predloženo je da se 0,005% transakcije preusmjeri u Fond UN-a. Planiraju oporezivati i sve zrakoplovne karte.

Procjenjuje se da će takav globalni porez na financijske transakcije UN-u donijeti od 40 do čak 600 milijardi dolara (ako se prihvati drugi prijedlog o izdvajanju od 0,05%), a mi, obični građani i naše vlade, ne bismo imali nikakav utjecaj na to kako bi se taj novac trošio.

Birokrati UN-a kažu da će novac trošiti u humanitarne svrhe. Problem je u tome što radikali u UN-u ubijanje nerođene djece definiraju humanitarnim djelom, što se vidi u svim njihovim programima diljem svijeta, ponajviše u Africi.

Peticiju protiv ovog poreza možete potpisati na poveznici.