U Londonu je protekli vikend održana jedna od najboljih do sada održanih konferencija pod nazivom „Save more lives“ u organizaciji međunarodne Inicijative „40 dana za život“. Na njoj su se okupili lokalni i nacionalni voditelji Inicijative iz cijelog svijeta: SAD-a, Zambije, Nigerije, Latvije, Engleske, Sjeverne Irske, Rumunjske, Kolumbije, Njemačke te predstavnici Hrvatske.

Glavni govornici na ovoj konferenciji bili su predsjednik Inicijative u svijetu Shawn Carney, međunarodni direktor Inicijative i organizator konferencije Robert Colquhoun, vodeća pro-life aktivistica u Sjevernoj Irskoj i predsjednica organizacije „Precious life“ Bernadette Smyth te članovi odbora Inicijative Matt Britton i dr. Haywood Robinson. Dr. Robinson je liječnik koji itekako puno može reći što jest i kako se izvršava namjerni pobačaj jer ih je i sam obavljao prije svojeg obraćenja. Uz njih, čula su se i svjedočanstva Inicijative iz Birminghama i iz Rumunjske.

Uz mnoge borce za život s dugogodišnjim stažom, govor je održao i nacionalni voditelj Inicijative u Hrvatskoj Ante Čaljkušić, koji je govorio o širenju Inicijative u našoj domovini, posvjedočio o spašenim životima, o programima koji se provode kroz udrugu „Hrvatska za Život“, a koji su proizišli iz Inicijative, davši još veći poticaj svim okupljenima da nastave borbu za život u svojem gradu i u svojoj domovini.

Hrvatska je, naime, uz Kolumbiju i dalje zemlja s najvećim brojem gradova sudionika u Inicijativi u svijetu, a u odnosu na broj stanovnika.

Osim sudjelovanja na konferenciji, sudionici su na razne načine sudjelovali i u potpori malenom Charliju Gardu i njegovim roditeljima koji se bore kako bi se njihovo dijete nastavilo liječiti i živjeti.

Ante Čaljkušić i Petra Tišljarić ispred doma britanske premijerke u Londonu Izvor: 40 dana za život Hrvatska

Jedna od glavnih misli i poruka koje su obilježile susret bila je: „Do it anyway!“.

To bi značilo: „Ako vas progone, ako je ružno vrijeme, ako nemate dovoljno ljudi koji bi došli ispred bolnice, ako je toliko toga okrenuto protiv vas –svejedno se borite.“ Sve ono što se na konferenciji moglo čuti, svi govornici koji su itekako zapalili srca svih prisutnih, dali su dodatnu snagu i želju našim predstavnicima iz Hrvatske da u svojim gradovima i svojoj domovini naprave promjenu i da Inicijativa „40 dana za život“ kroz molitvu i post, miroljubivo bdjenje i osvješćivanje lokalne zajednice bude početak kraja abortusa, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu.

Predsjednik inicijative Shawn Carney pozdravio je Hrvatsku na međunarodnoj konferenciji:

Predsjednik inicijative Shawn Carney uživo iz Londona s međunarodne konferencije pozdravlja Hrvatsku!

Gepostet von 40 dana za život – Hrvatska am Samstag, 8. Juli 2017