Tijekom cijelog života, kad god bih čula osobe koje se zalažu za pravo izbora na abortus, najčešća rečenica bi bila: „To je ženino tijelo, stoga je to i njezin izbor“.  No, to nije istinita tvrdnja.

Kad sam bila u osmom mjesecu trudnoće, dobila sam jasnu spoznaju o tome. Muž i ja blagoslovljeni smo što imamo dječačića, i moj je sin drugačiji od mene baš kao što je drugačija i svaka druga osoba.

Iako moj sin dijeli moje tijelo sa mnom, on je u potpunosti odvojen od mene. Budan je u drugačije vrijeme od mene. To je očito kad me probudi njegovo istezanje u moj mjehur ili udarci u moja pluća u 3 sata ujutro. Isto tako, on različito od mene reagira na hranu koju jedem, otkad je dosegao sposobnost da može okusiti što jedem.


Autoričin sin, rođen nakon pisanja ovog članka.

Dobijem mnogo udaraca kad pijem čaj od peperminta bez šećera, ali uopće ne reagira kada jedem jedan od najdražih obroka. Ima čak i drukčiju rasnu pozadinu od mene.  Ja sam bjelkinja s jednakom količinom Atapaskanske krvi (domorodci Aljaske), dok je moj muž Afroamerikanac. Moj je sin začet s te dvije različite rasne pozadine i stoga njegovi geni nikad neće biti identični mojima.

Ne rađam nekakvog klona.

Biti trudna bilo je nevjerojatno iskustvo i, prema mojem mišljenju, omogućilo mi je dublji uvid u ljudski život. Dati svoje tijelo da bi moje dijete raslo, u potpunosti je vrijedilo, iako je bilo teških trenutaka. Osjećam se povezanom s osobom koja će imati različite želje, različite strasti, različite zdravstvene probleme, različito sve.

On nije dio mojega dijela, ali  je moje tijelo na neko vrijeme njegov dom.