George Soros odabrao je Irsku za polaznu točku novog odvažnog rata protiv života.

Soros, prema Forbesu jedan od najbogatijih ljudi s ukupnom vrijednosti bogatstva od 24,9 milijardi dolara, ima trogodišnji plan s ciljem rušenja pro-life zakonodavstva, ne samo u Irskoj, nego i cijeloj Latinskoj Americi, Africi, Europi i Tasmaniji, izvještava Catholic News Agency.

„S jednim od najrestriktivnijih zakona o abortusu na svijetu, pobjeda u Irskoj mogla bi utjecati na druge snažne katoličke zemlje u Europi, kao što je Poljska, te pružiti toliko potreban dokaz da je promjena moguća čak i u vrlo konzervativnim okolinama,” navedeno je u dokumentu Sorosove kampanje.

Dokument detaljnije razrađuje ciljeve Sorosove misije, uključujući i njegove želje da se „zaustavi, ublaži i preokrene plima zakona i ustavnih promjena o fetalnim osobnostima… [i pokrene] snažan skup organizacija koje unapređuju i brane seksualna i reproduktivna prava te unose nova razmišljanja/strategije u svoju okolinu.”

Odražavajući volju naroda, 1983. u irski je Ustav dodan osmi amandman koji navodi da će „pravo na život nerođenih te, uzimajući u obzir jednako pravo na život majke, u svojim zakonima jamči da će poštovati i, koliko god da je primjenjivo, svojim zakonima braniti i opravdati to pravo”. Sorosova kampanja posebno teži ukidanju ovog amandmana da bi se omogućio pristup abortusu, izvještava Catholic News Agency.

U Dublinu su bili organizirani skupovi kojima su stranci koji žive u Irskoj tražili referendum za ukidanje irskog zakona o abortusu, izvještava Independent. Međutim, situacija je drugačija kada pritisak dolazi međunarodnim putem, a ne od domaćih aktivista.

„Ideja da bi vanjsko tijelo financiralo i organiziralo skupine u Irskoj koje bi narušile irsku zaštitu nerođenog djeteta, predstavljala bi veliko upletanje i potpuno nepoštivanje vlasti irskog naroda”, izjavila je za Catholic News Agency zamjenica predsjednika irske grupe Pro-Life Campaign, Cora Sherlock.

Abortus je u Irskoj trenutno protuzakonit i kao posljedicu nosi kaznenu prijavu, iako se iznimke odobravaju u rijetkim okolnostima u kojima je zdravlje majke ugroženo, izvještava IFRA (Irska udruga za planiranje obitelji). Prema irskom zakonu, silovanje, incest i prirođene bolesti nisu valjani razlozi za abortus.

S takvim ograničenjima, prema podatcima IFRA-e, vjeruje se da 5 000 žena godišnje izvršava abortus u inozemstvu.

Engleska, dopuštajući abortus do 24. tjedna, tim je ženama često odredište. Time izvještava da više od 5 000 žena putem interneta pokuša pristupiti lijekovima za abortus unatoč strogim zakonima u svojoj domovini.

„Nije iznenađenje da međunarodne skupine koje zagovaraju abortus, pokušavaju nametnuti svoj plan u Irskoj,” nastavlja Sherlock u svojem izvješću za Catholic News Agency.

„Irska bilježi odlične rezultate sigurne trudnoće bez pribjegavanja abortusu, što je glavni izvor neugodnosti zagovornicima abortusa jer potpuno potkopava njihovu tvrdnju da abortus, na određeni način, ženama pomaže.”

„Tisuće Iraca danas su živi zahvaljujući ovom zakonu”, nadodaje Sherlock. „Osim toga, Irska je pokazala da je moguće zabraniti abortus i uz to biti svjetski predvodnik u zaštiti života trudnica.”

Međutim, Soros nije zadovoljan narušavanjem samo irskog zakona, protivno volji irskog naroda. Prema dokumentima iz njegove organizacije, on predviđa slične kampanje kojima će narušiti i lokalne zakone u Južnoj Africi, Meksiku, Istočnoj Europi, Aziji i Južnom Kavkazu, izvještava Catholic News Agency.

Čini se da Soros nije zadovoljan sustavnim rastakanjem moralnog zakona i reda u pogledu prava na život samo u SAD-u i nedavno u Irskoj, već to, po načelu domina, želi učiniti i diljem svijeta.