Promicatelj i zagovaratelj abortusa, milijarder George Soros, donirao je gotovo 90 milijuna dolara feminističkim organizacijama koje stoje iza prosvjeda planiranog za 21. siječnja, uoči inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

U novom izvješću, Alatheia Nielsen na internetskoj stranici NewsBusters otkriva da više od četvrtine svih organizacija koje su na stranici prosvjeda Women’s March on Washington navedenih kao ,,partneri’’, financira Soros. To uključuje Planned Parenthood, kojoj je Soros dao više od 21 milijuna dolara od 2000. te Center for Reproductive Rights kojemu je Soros dao više od 3 milijuna dolara od 2000. godine. Ostale organizacije koje Soros financira, a koje sudjeluju u prosvjedu su National Latina Institute for Reproductive Health, Catholics for Choice, Equality Now, NARAL, National Abortion Federation, Human Rights Campaign i Amnesty International.

Feministički prosvjed protiv Trumpa, kojeg su mediji najavili kao nadolazeći masovni prosvjed, ugrožen je zbog neslaganja oko spola, klase i rase.

Neke žene povukle su se iz sudjelovanja zbog nedostatka ženskih manjina u vodstvu prosvjeda, izvijestio je New York Times. Druge se ne slažu oko toga treba li se prosvjed i njegovi lokalni izdanci više usredotočiti na rasu ili spol.

Demokratski Socijalisti Amerike, skupina pod nazivom Lady Parts Justice te brojne grupacije iz područja zaštite okoliša također su partneri prosvjeda.

Prema Capital Research Center, Soros je također povezan s nekim ljevičarskim skupinama koje govore da prosvjedom na inauguraciji 20. siječnja, planiraju ,,zatvoriti’’ glavni grad. Ove grupacije su dio koalicije pod nazivom DisruptJ20, koja „planira paralizirati cijeli grad (Washington, DC), blokadama i prosvjedima da bi zaustavili promet, pa čak i javni prijevoz” na dan Trumpove inauguracije.

Novinar na tajnom zadatku, James O’Keefe, u ponedjeljak je objavio video prikazujući članove D.C. Anti-Fascist Coalition, povezane s koalicijom DisruptJ20, kako planiraju pustiti smrdljive bombe te pokrenuti vodene prskalice na ,,Deploraball’, proslavi Trumpove inauguracije u Nacionalnom novinarskom klubu.

Aktivisti koalicije DisruptJ20 također planiraju tu srijedu organizirati ,,Queer Dance Party’’ u kući novoizabranog Potpredsjednika Mike Pencea u gradu Chevy Chase u Marylandu.

Soros promiče abortus diljem svijeta, nagovarajući katoličke biskupe da budu “progresivni”.

Sorosa često nazivaju ,,kumom ljevice’’ jer svoje bogatstvo koristi za pružanje potpore ciljevima ljevičara diljem svijeta. Takvi poduhvati uključuju Sorosovo financiranje trogodišnje kampanje za ukidanje pro-life zakona diljem svijeta, posebice u Irskoj.

Kako izvještava Nielsen, tvrtka koja istražuje Sorosa i njegove saveznike, od 2000. do 2014., Soros je dao više od 103 milijuna dolara medijskim grupacijama diljem svijeta. Od toga su sa 61 milijun dolara podržani izvori koji zagovaraju liberalnu imigracijsku politiku, povećanje snage sindikata, istospolni ,,brak’’, neuspjelu predsjedničku kandidaturu Hillary Clinton te druge ljevičarske politike.

Tijekom predsjedničkih izbora 2016., WikiLeaks je otkrio da je Soros u travnju 2015. platio 650 000 dolara za financiranje inicijativa koje su lobirale prema američkim biskupima da podrže ljevičarske ciljeve tijekom Papina posjeta SAD-u.

Kako se navodi u izvješću projekta, uspješna postignuća uključuju „potplaćivanje pojedinih biskupa da javno više govore o potpori ekonomskih i rasno pravednih poruka, kako bi započeli stvaranje kritične mase biskupa koji su usklađenih s Papom”.

Soros je svoje novce pretočio u Catholics for Choice, disidentsku organizaciju koja promiče abortus kao ,,katoličku’’ vrijednost.

Soros namjerava donirati 10 milijuna dolara organizacijama koje se „suočavaju s izljevima mržnje” prema „progonjenoj populaciji” u 2017. godini. Dio tog novca ići će prema uspostavi „zajedničke izvještajne baze podataka o izljevima mržnje” i „opremanju lokalne zajednice da se zajedno usprotivi verbalnom zlostavljanja i nasilju usmjerenom prema progonjenim populacijama.”